Негода на Хмельниччині наробила лиха: що відомо

Негода на Хмельниччині наробила лиха: що відомо
  • Більше 100 населених пунктів області залишились без електрики.
  • Через падіння дерев є перешкоди у русі на дорогах.

Гроза, яка вчора, 1 липня, панувала на Хмельниччині увечері та вночі, принесла за собою негативні наслідки. Комунальники ще досі працюють над їх усуненням.

Так, через негоду по області знеструмлено 101 населений пункт. Про це сьогодні вранці, 2 липня, повідомили у Хмельницькобленерго. За їхніми даними, залишились без світла більше 18 000 споживачів.

У відомстві закликали зважати на те, що окрім погодинних відключень, на Хмельниччині та в обласному центрі діють аварійні вимкнення.

Відео дня

«На одній з підстанцій спрацювала протиаварійна автоматика, в результаті – частина Хмельницького була знеструмлена. Тобто, затримка у відновленні розподілу електричної енергії мешканцям міста, у яких діяли погодинні відключення, була пов`язана з аварійною ситуацією, а не з самими погодинними відключеннями», зазначили в компанії.

Інформації про закінчення аварійно-відновлювальних робіт в регіоні наразі від Хмельницькобленерго не надходило.

Крім того, комунальники, дорожники та фахівці служби із надзвичайних ситуацій усувають ще один один наслідок грози – повалені буревієм дерева, які створили перешкоди у русі.

Так, бригади прибирають дерева та гілля, очищують як дороги державного значення – трасу «Н-03 Житомир – Чернівці», так і маршрути територіальних громад, кажуть у службі інфраструктури. Зауважили, що робота ще триватиме і сьогодні.

Надзвичайники додали, що також залучалися до зрізання аварійних дерев у Кам’янці-Подільському та у Хмельницькому. Зазначили, що у селі Копистин Хмельницького району довелося спилювати та розкрижувати одразу сім дерев, які повалилася від сильного вітру та становили небезпеку для водіїв та пішоходів.

«Загалом до ліквідації наслідків негоди було залучено 4 одиниці техніки та 18 чоловік особового складу», розповіли в ДСНС.

Читайте також: Похолодає і дощитиме: прогноз погоди на тиждень у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up