“Немає нашої дівчинки”. У лікарні померла 22-річна хмельничанка, яка постраждала від ракетного удару

“Немає нашої дівчинки”. У лікарні померла 22-річна хмельничанка, яка постраждала від ракетного удару
Фото з особистої сторінки Оксани Музики
  • Ще вчора десятки людей приходили до Центру крові, аби здати кров для Оксани Музики.

  • Її стан лікарі оцінювали як важкий. 

  • У перший день нового року стало відомо, що молода дівчина не вижила. 

В останній день 2022 року російські окупанти здійснили чергову 11 масовану ракетну атаку по містах України. Вони вдарили двома ракетами по Хмельницькому. Удар прийшовся по мікрорайону Дубове. 

Попали в один військових об’єктів. Внаслідок цього, пошкоджено АЗС, дитячий садок, багатоповерхівки, приватні житлові будинки, склади, магазини, об’єкти комунальної інфраструктури, понад 10 приватних авто. Повилітали сотні шибок і дверей. Збитки – великі й серйозні.

Та найгірше — постраждали 10 людей. Восьмеро з них потрапили до лікарні. Двоє були у важкому стані. Серед них — 22-річна Оксана Музика. 

Відео дня

Ще вчора шукали донорів для Оксани

Вчора, 31 грудня, в соцмережах почали поширювати інформацію, що для Оксани потрібна кров. Медики одразу ж надали потерпілій донорську кров з центру крові. Однак, потрібні були донори, аби поповнити запаси. Шукали тих, у кого група крові 1–. На повідомлення ще вчора відгукнулися близько 20 хмельничан. 

А вже сьогодні, 1 січня, стало відомо, що Оксана не вижила. Про це першою повідомила голова правління Благодійного фонду у Мій Донор / Хмельницький Анастасія Козак.

Про загибель постраждалої повідомив і голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

— Дівчина (22 роки), яка у вкрай важкому стані вчора була госпіталізована до лікарні після обстрілів нашого міста, померла від отриманих травм. Співчуття рідним та близьким! Орки, горіти вам у пеклі, — написав він. 

Теж саме підтвердив і мер Хмельницького Олександр Симчишин. 

— На жаль, вночі у лікарні від важких поранень померла молода дівчина, Оксана, 22 роки. Співчуваю сім’ї, родині, друзям. Нехай спочиває з Богом. Вічна Пам’ять невинній жертві російських нелюдів-терористів! Стан решти постраждалих від терористичноі атаки — стабільний. Тримаймо стрій, — зазначив міський голова. 

На особистій сторінці Оксани в Інстаграм безліч світлин молодої та вродливої дівчини. На багатьох з них вона сфотографована з коханим. Оксана нещодавно вийшла заміж. На жаль, життя дівчини зруйнувала клята російська ракета.

ОНОВЛЕНО: 

В ефірі Національного телемарафону Сергій Гамалій розповів, що Оксана Музика під час ракетного удару просто проїжджала повз в автомобілі. В машині було двоє дорослих та двоє дітей.

- Просто проїжджали поруч, – уточнив керівник обласної військової адміністрації. 

Друзі та знайомі Оксани замість привітань з Новим роком сьогодні публікують прощальні сторіс з фотографіями загиблої:

Кров усе ще потрібна. В пам'ять про Оксану

Анастасія Козак додає, що тих, хто планував задонатити кров для постраждалої Оксани Музики, все ж чекають у Центрі здачі крові. Адже резус-негативна кров завжди дефіцитна. Додамо, що таких донорів на 75% менше  від резус-позитивних. 

— Направляйте просто в банк крові. Буде ваш невеличкий добрий вчинок в пам’ять про Оксану, — написала Анастасія Козак. 

Кров для поповнення запасу прийматимуть з 2 січня. Нагадаємо, потрібні донори з резус негативною групою. 

Перед донацією:

Жінкам не можна здавати за 5 днів до, під час менструації та 5 днів після. Якщо був курс прийому будь-яких ліків – донувати можна через 14 днів.

Графік роботи Центру крові:

Із собою потрібно мати паспорт.

Редакція vsim.ua щиро співчуває рідним загиблої. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1566)
  • Наташа Лужняк

    Вічна пам'ять! 🙏🇺🇦😭😭А рідним, прийміть мої Щирі співчуття. Дай Боже Вам Миру, терпіння і міцного здоров'ячка.🙏🇺🇦💙💛💙💛
  • Света Любченко

    Співчуття рідним і хай спочиває з миром Оксана. Вона з Богом!
  • Света Любченко

    Будьте прокляті кляті орки, забрали життя і не одне! Хай вам на сьоме покоління всіх людей, що прокляли вас! Ми не пробачимо ніколи, Бог не пробачить, все людство не пробачить, за всіх, За Оксану, за кожну дитинку, за кожну людину, за кожного нашого ЗСУ солдату. Горіти вам всім в пеклі і вашому поколінні! Жалко ваших дітей, які будуть народжуватись, вони вже будуть прокляті!
  • Ала Дика

    Вечная память Царство небесное.

keyboard_arrow_up