“Ні гідних пенсій, ні нормальних умов життя”, - ветерани МВС знову на майдані

“Ні гідних пенсій, ні нормальних умов життя”, - ветерани МВС знову на майдані
  • Силовики-пенсіонери вимагають від уряду перерахунку їхніх пенсій у відповідності до нових розмірів зарплат правоохоронців.
  • Черговою акцією показують, що миритися з нинішніми нарахуваннями не хочуть.
  • Наголошують, що їхня пенсія не може бути мінімальною, адже вважають роботу небезпечною і важкою.

Військові, міліціонери і СБУшники зібралися на хмельницькому майдані сьогодні, 7 лютого. Ветерани прийшли на мирне віче. Кажуть, що як минулого разу перекривати дорогу не збираються. Зібралися на показову акцію протесту, яка паралельно проходить ще у кількох містах України.

Вимоги у ветеранів-силовиків ті самі: перерахувати раніше призначені пенсії пенсіонерам військової служби та інших військових формувань, кримінально-виконавчої служби і міліції.

За словами голови координаційної ради Дмитра Корнацького, вони залучилися підтримкою нардепів від Хмельницької області.

Відео дня

- Люди не мають гідних пенсій, ні нормальних умов життя. От вийшли, щоб вирівняли наші можливості як діючих військових і поліцейських. Дуже велика різниця між нами. Ну от, наприклад, прослужив прапорщик в поліції і пішов на пенсію, то має десь 4 тисячі гривень. А ті, хто пішли ще до реформування має 1500 гривень. Десь такі пропорції забезпечення взяли, які нічим не вмотивовані, - каже Дмитро Корнацький.

Дмитро Корнацький каже, отримує трохи більше 4 000 гривень пенсії. Але, за його словами, через те, що на державній службі працював більше 40 років.

- На пенсії я з 2002 року. Платили тоді 822 гривні. Зараз підняли, то вже більше 4 тисяч маю, - каже полковник міліції. - В карному розшуку 15 років служив, був заступником начальника міського відділу. День і ніч на роботі був. І під кулями, і під ножами був. Був начальником в районі. Був ще чиновником. В мене більше 40 років тільки державної служби.  

Зі слів ветеранів, вони хочуть привернути увагу до того, що не виконуються законодавчі зміни та не відбувається перерахунок пенсій. Вони наголошують, що служба в органах МВС, служба в ЗСУ та інших силових структурах пов'язана з додатковими ризиками, які повинні компенсуватися гарантіями підвищеного соціального захисту.

Сьогодні акція проходила мирно. У мікрофон для всіх присутніх ще раз зачитали звернення до президента, голови ВРУ та прем’єр-міністра.

Нагадаємо, під час акції протесту 18 січня ветерани перекрили рух транспорту в центрі Хмельницького.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Мастер Автополив

    а кто же тогда разокрал армейское наследие от ссср? и почему эти люди, если они непричасны к его раскраданию, не защищали его то растаскивания?

    Мастер Автополив reply Мастер Автополив

    наверное пресловутая хата с краю помешала.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up