Ні сонячної електростанції, ні грошей: на Кам’янеччині громаді повернули ділянку вартістю в 16 мільйонів

Ні сонячної електростанції, ні грошей: на Кам’янеччині громаді повернули ділянку вартістю в 16 мільйонів
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура зобов’язала орендаря повернути у комунальну власність громади чергову землі енергетики.

Ще в травні 2019-го Слобідсько-Кульчієвецька сільська рада, що на Кам’янеччині, передала в оренду товариству ділянку площею 15 гектарів для розміщення, будівництва та експлуатації сонячної. На 49 років. Із встановленою орендою платою. Вартість ділянки - 16 мільйонів гривень.

Однак за цільовим призначенням ділянка, зазначають в обласній прокуратурі, так і не використовувалась. Зведення сонячної електростанції орендар так і не розпочав. Та й орендної плати жодного разу не сплатив.

Реагуючи на дані порушення, Кам’янець-Подільська окружна прокуратура звернулись з позовом до суду.

Відео дня

Господарський суд Хмельницької області виніс рішення про розірвання договору оренди й повернення земельної ділянки у до комунальної власності громади.

Нагадаємо, що це вже не перша ділянку, яку суд повернув  у комунальну власність Слобідсько-Кульчієвецькій громаді завдяки втручанню прокуратури.

У тому ж таки травні 2019-го сільрада передала товариству в оренду 40 гектарів землі на 49 років. Земельна ділянка також призначалась для розміщення, будівництва та експлуатації сонячної електростанції. Однак і там орендар нічого не збудував і жодної копійки орендної плати не сплатив. Вимоги ж сплатити кошти та повернути ділянку вартість 46 500 000 гривень розпоряднику землі просто проігнорував.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up