«Ніколи не зрадити Українському Народові!» Курсанти прикордонної академії склали присягу на вірність

«Ніколи не зрадити Українському Народові!» Курсанти прикордонної академії склали присягу на вірність
Тут і далі фото НАДПСУ імені Б.Хмельницького
  • Серед цьогорічних першокурсників — випускники шкіл, контрактники, випускники військових ліцеїв, учасники бойових дій та діти захисників. 

  • А семеро курсантів втратили своїх батьків на війні і обрали захищати Україну. 

«Присягаю ніколи не зрадити Українському Народові!» — так звучать слова військової присяги, яку днями виголосили курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України набору 2023 року. Першокурсники присягнули на вірність українському народові, розповіли в прикордонному закладі. 

Виголошення присяги відбулось на плацу навчального закладу в урочистій обстановці. На заході були присутні народні депутати, представники обласної та міської влади, духовенство. Як це було дивіться на відео:

Серед цьогорічних першокурсників, окрім випускників шкіл, є військовослужбовці за контрактом, випускники військових ліцеїв, учасники бойових дій та діти тих, хто у цей час захищає Україну від російського агресора. Батьки сімох курсантів у боротьбі за свободу та незалежність нашої країни віддали найдорожче – своє життя.

Відео дня

Привітати курсантів з урочистою подією зі всіх куточків України прибули їх батьки та рідні. Після проголошення присяги першокурсників вітали гості свята.

Аби переглянути більше фото — гортайте вбік:

Молитву за Україну та українських воїнів звершив Преосвященніший Павло, Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Православної церкви України та окропив водою майбутніх воїнів. Також для першокурсників та гостей свята виступив Академічний ансамбль пісні і танцю Державної прикордонної служби України.

Додамо, що курсанти першого курсу вже пройшли початкову військово-прикордонну підготовку. За перший місяць перебування в прикордонному виші хлопці та дівчата вже вибороли право з гідністю носити свої перші курсантські погони та зелений берет прикордонника. Ритуал прийняття військової присяги завершив урочистий марш молодого поповнення.

У коментарях на сторінці академії рідні та близькі вітають першокурсників та бажають їм легкої служби під мирним українським небом:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • 007

    Можливо зараз не так , але нещодавно  це був найкорумпованіший ВУЗ країни, як і Ірпінський ВУЗ

keyboard_arrow_up