Нова площа з новим фонтаном: що облаштують на майданчику біля "Сілістри"

Нова площа з новим фонтаном: що облаштують на майданчику біля "Сілістри"
  • На майданчику, що на розі проспекту Миру та вулиці Свободи, зламані лавочки та закинуті скульптури. 
  • Мешканці кажуть, що тут не прибирають, а фонтани облущились і давно не працюють. 
  • Коли ремонтуватимуть площу і що там буде, дізнавались журналісти vsim.ua.

Колишній кінотеатр «Сілістра» побудували у 1976 році. Відтоді на прилеглій території завжди було людно. Зараз тут гуляють мами з дітьми, а перед Новим роком на цьому місці прикрашають ялинку. У грудні цю площу хотіли перейменувати на честь святого Миколая. Та після довгих дискусій вирішили назвати «Площа Свободи». І хоч назву придумали швидко, та ремонту майданчик не бачив вже давно. Журналісти vsim.ua вирішили подивитись, як виглядає територія зараз і чи планують там робити ремонт.

«Хоча б прибрали і підкрасили»

Ми поїхали на майданчик, що на розі проспекту Миру та вулиці Свободи, у розпал робочого дня. І не помилились. Саме у цей час там гуляють мами з дітьми. Поки малеча грається, батьки розмовляють один з одним. Оглядаємо територію. В очі відразу кидаються скульптури відомого у Хмельницькому художника  скульптора Миколи Мазура. На деяких злізла фарба, а інші мають тріщини. З обох басейнів на майданчику сиплеться каміння, всередині лежить сміття. Сісти нема де, бо з лавочок здерли дошки. По території розкидані недопалки.

Відео дня



- Хочеться, щоб тут прибирали, бо відвідувачі «СВ» кидають і пляшки, і стаканчики. Фонтан вже розбитий, його час від часу включають, на свята в основному. Влітку ставлять батути, атракціони різні, машинки – розваг хватає. Але решту треба підкрасити, відремонтувати, - розповідає vsim.ua жителька мікрорайону Виставка Яна Мальцева. - І ці статуї, вони дуже лякають дітей. Було багато травм, на моїх очах не раз падали діти. Хлопчик навіть руку зламав. Я би їх взагалі забрала. Не знаю, для чого їх сюди поставили. Хотілось би, щоб зробили більше безкоштовних гойдалок, а то ті, що виставляють, всі платні. Давно не було піску для діток.

На площі Свободи - фонтан закоханих

Не лише прибрати, але й облаштувати фонтан та благоустрій території нарешті вирішили у міській раді. Робитимуть це за проектом 2015 року. В управлінні ЖКГ кажуть, що капітальний ремонт буде на майданчику, що навпроти ресторану "Сілістра". А от територію, що біля комплексу "СВ" чіпати не будуть.



- В цьому році вже почнемо робити. Мощення робитимемо в українському стилі, маємо 1250 квадратів. В комплексі будуть зроблені і ліхтарі, і лавочки, і сміттєві урни. Посадимо молоді вічнозелені дерева. Ну і звичайно фонтан, він буде у вигляді чаші, буде місток. Ввечері буде підвіска працювати, - пояснює начальник відділу благоустрою управління ЖКГ Хмельницької міської ради Микола Вишпольський. 

На капітальний ремонт площі виділили 3 мільйони 927 тисяч гривень. Хто ремонтуватиме територію, ще не знають. Тендер планують оголошувати найближчим часом. 

В майданчика навпроти "СВ" доглядальників немаА от кому належить дитячий майданчик, що навпроти "СВ" в ЖКГ ще не розібрались. Кажуть, раніше цю ділянку орендував бізнесмен Віктор Вікарчук, а хто має дивитись за цією територією зараз, невідомо. У телефонній розмові Віктор Вікарчук повідомив журналістам vsim.ua, що міська рада розірвала з ним договір оренди ще у 2010 році. А до того він облаштував на території дитячий майданчик з гойдалками та підмарафетив фонтан. Хто утримує майданчик вже 7 років бізнесмен не знає. За поясненнями звернулися в ЖКГ. 

- Я подав запити у різні установи, аби з'ясувати, кому належить ця ділянка. Якщо її орендують, то будемо зобов'язувати орендаря належним чином дивитись за нею. Якщо ж вона таки на балансі міста, то будемо робити уточнення до бюджету і включати її в проект капітального ремонту площі, - каже начальник управління ЖКГ Хмельницької міської ради Василь Новачок. 

Так має виглядати фонтан після капітального ремонту

Фонтан біля "СВ" полущився, а підсвітка працює по святахСміття з фонтану ніхто не прибираєФонтан навпроти "Сілістри" навіть заріс мохомНавіть посидіти нема де, дошки на лавочках поламалиНа майданчику завжди багато матерів з візочками Жителі кажуть, що з найвищої скульптури не раз падали дітиПісочниці давно пустують. Піском їх не поповняють

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Екатерина Ковальчук

    Які родзинки? Сама з дитинства боялась тих монстрів. Якщо мають бажання - хай перенесуть той металобрухт кудись, вже сама скоро стану мамою, а ввечері повз ті "Скульптури" ходити страшно й досі. І мамочки не можуть вгледіти іноді за дітьми, якщо дитина у 3 рочки бігає, як з пропелером, то що мамі, яка прийшла з 2 дітками, одне з яких у візочку ще бігати за старшим? Це ДИТЯЧИЙ майданчик, а не алея слави людини, котрій лише декорації до Бартонівських мультиків і фільмів малювати. У дітей слабка психіка і я особисто вважаю не нормальним ставити у місці, де грають діти таке.
  • Злочевська Діана

    Яка ж не повага до Мазурів! Скульптури хоча б не чіпайте, а мами хай краще дивляться за своїми дітьми!
  • Анна Островська

    загадять СВшники і цю площу, і фонтан обісруть
  • Правдонька

    Пропоную також закрити «КртопляНики». Бо ті алкаші все загадять навіть після ремонту
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up