У Хмельницькому збудують сортувальний центр "Нової пошти": чи зміниться вартість доставки

У Хмельницькому збудують сортувальний центр "Нової пошти": чи зміниться вартість доставки
  • Компанія вже розпочала будівництво інноваційного терміналу, який оброблятиме 8,5 тисяч посилок за годину. 
  • Таку ж сортувальну лінію вже відкрили у Києві. На черзі - Хмельницький та Львів. 
  • Посилки у хмельницькому терміналі завантажуватимуться в транспорт автоматично. 

Нещодавно у Хмельницькому стартувало будівництво сучасного терміналу компанії "Нова пошта". Сортувальну лінію збираються побудувати протягом року на території села Розсоша, що за 8 кілометрів від Хмельницького. Щодня там зможуть обробляти до 8,5 тисяч посилок в годину. Загальна потужність терміналу складе 18 тисяч відправлень за 60 хвилин.

Сьогодні, 23 квітня, керівництво "Нової пошти" заклало перший камінь фундаменту Хмельницького інноваційного терміналу. Подібний об'єкт вже з березня працює у Києві. Окрім Хмельницького, сортувальна лінія має з'явитися ще у Львові.

Відео дня

Логістичний центр займатиметься сортуванням вантажів до 50 кілограмів. Термінал буде сортувати посилки автоматично і завантажуватиме їх у транспорт, який везтиме їх до відділень. Потрапляти безпосередньо в машини вони будуть без використання сітчастих контейнерів. 

- Посилки і вантажі почнуть доставлятися ще швидше. Цей термінал сприятиме збільшенню швидкості обробки та доставки вантажів. ХІТ стане одним із ключих сортувальних центрів і дасть великий прорив по відношенню до співробітників, які будуть тут працювати. Це будівництво створить близько 300 нових робочих місць. Дуже важливо, що це будуть офіційно працевлаштовані співробітники, які на новому терміналі будуть мати комфортні і сучасні умови праці, - розповідає співвласник компанії "Нова пошта" В'ячеслав Климов. 

Ключовий елемент системи нового терміналу – сканер штрих-коду (ШК), який завдяки конструкції з дзеркал дає можливість сканувати штрих-код на посилці з будь-якої сторони. Він за частку секунди без зупинки транспортера повторно перевіряє вагу і габарити посилки, розпізнає ШК, вносить його у систему, знаходить напрямок, куди має їхати вантаж, дає сигнал сортувальній стрічці для позиціювання колодок скиду (shoe sorter), які вибивають посилку в рукав для подальшого відвантаження.

Будувати нову сортувальну лінію у Хмельницькому буде місцева компанія "Будівельний Альянс Груп". На термінал планують витратити близько 9,5 мільйонів євро. Ці кошти "Нова пошта" виграла як грант у Європейського банку реконструкції та розвитку. 

- Ми відкриваємо термінал, щоб наш споживач отримував якісні послуги. Ми не будемо перекладати на нього ті фінансові навантаження. Саме тому ми звернулися до ЄБРР, бо такого масштабу об'єкти не будуються за рахунок споживача і підняття цін. Тому тарифи для кінцевих споживачів нічого не зміниться, крім поліпшення сервісу і швидкості доставки, каже В'ячеслав Климов. 

Завершити будівництво планують до кінця 2018 року. А вже у березні 2019 сортувальний центр має запрацювати. 

Техніку, яка задіяна на будівництві, виставили на показ
На території площею більше 6000 квадратів вже почали підготовчі роботи
Перший камінь для фундаменту логістичного центру заклали
Не обійшлося і без керівництва міста та області
Величезну територію в селі Розсоша віддали під сортувальний центр

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Пасажир

    І яке відношення Хмельницький міський голова має до будівництва, яке знаходиться на території Розсошанської сільської ради Хмельницького району Хмельницької області?
  • Пасажир

    Навіщо керівництво міста та області каски одягли на закладенні першого каменю? Там що крани працюють, щось може на голову впасти?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up