Нові тарифи, зарплати та штрафи: які зміни чекають українців з 1-го січня

Нові тарифи, зарплати та штрафи: які зміни чекають українців з 1-го січня
  • З січня 2020 року Україну чекає багато новацій. Про головні зміни, які настають з початком нового року, читайте далі.

Прожитковий мінімум, мінімальні зарплати та пенсії.

1 січня 2020 року прожитковий мінімум в Україні становитиме 2102 гривень на місяць. Мінімальна зарплата з 1 січня в Україні, відповідно до держбюджету, становитиме 4723 гривні, а мінімальна пенсія становитиме 1638 гривень.

Газове питання.

Відео дня

У ніч на 31 грудня Нафтогаз та Газпром підписали новий контракт про транзит російського газу через Україну. Документ підписаний на п'ять років, з можливістю подальшої пролонгації ще на десять. Мінімально гарантований обсяг російського газу, що прокачуватиметься Україною в перший рік, - 65 мільярдів кубометрів, у наступні чотири роки — по 40 мільярдів кубометрів, повідомляє ВВС.

Зазначимо, що з 1 січня до 1 травня 2020 року ціна для населення, виробників тепла та інших захищених споживачів становитиме 5500 гривень. Таким чином, у порівнянні з груднем 2019 року ціна виросте на 28,6% - з 4277 до 5500 гривень.

Штрафи для "євробляхерів".

З 1 січня власники нерозмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією платитимуть штрафи, які становитимуть від 85 до 170 тисяч гривень. Нагадаємо, Уряд кілька разів відтермінував їх до кінця 2019 року. Щоправда, незадовго до Нового року урядовці пообіцяли, що на першому засіданні у новому році - 14 січня — розглянуть два законопроєкти про спрощення процедури розмитнення та відтермінування штрафів на 180 днів. Активісти "АвтоЄвроСила" твердять, що до їх ухвалення поліція євробляхерів не штрафуватиме.

Тарифи Укртелекому та Укрпошти зростуть.

Вартість місячної абонентської плати за стаціонарний телефон для населення зросте на 10% - з 54,28 грн до 59,71 грн.

З 1 січня тарифи на послуги підвищує і "Укрпошта". Відправлення листів, бандеролей та посилок зросте на 12,5%.

Недоторканність скасована.

З 1 січня набуває чинності нова норма Конституції, відповідно до якої депутати Верховної Ради втрачають недоторканність

Слід зазначити, що законопроєкт №7203 був зареєстрований у парламенті VIII скликання п’ятим Президентом Петром Порошенком. Відповідно до нього передбачено виключення зі статті 80 Конституції положення, що гарантує парламентаріям депутатську недоторканність, а також неможливість бути притягнутими до кримінальної відповідальності, затриманими чи заарештованими без згоди Верховної Ради. Відтак, у статті 80 Конституції залишиться лише норма про те, що депутати не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Роман Деревянченко

    Пенсія меньша прожиткового мінімуму....
    Бомба!!!!супер!!зарплата чиновників в десятки чи сотні більша ...
  • Наталия Казмирчук

    Наталя Андрущенко, яке покращення нас чекає. Я вірно розумію? ,,Радію,,
  • Людмила Гринько

    А раньше мы знали один штраф и он был милицейский
  • Таня Журавская

    Мда. Весело
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up