Обурені водії швидких із бунтом прийшли до Хмельницької облради. Чому і для чого

Обурені водії швидких із бунтом прийшли до Хмельницької облради. Чому і для чого
  • Сьогодні, 21 червня, на сесію до Хмельницької обласної ради прийшли невдоволені шофери карет швидкої допомоги.
  • Причиною тому є розмір їх заробітної плати, що не сягає навіть чотирьох тисяч.
  • Про що говорили водії і чи почули їх депутати, дізнавались журналісти vsim.ua.

Чергове засідання депутатів Хмельницької обласної ради пройшло сьогодні, 21 червня. Серед обговорених питань були й ті, що не входили в порядок денний. Зокрема - збільшення заробітної плати водіям швидких у Хмельницькому.

Питання підняли самі шофери, які прийшли до облради і висловили своє невдоволення умовами роботи та заробітною платою, яка нині складає 3 800 гривень. За їх словами, саме через таку оплату праці водії масово звільняються, відповідно й бригад швидкої медичної допомоги в області значно меншає. Працівники вже неодноразово звертались із скаргами до керівництва, втім вирішити проблему їм так і не вдалось.

Про обурення хмельничан, що працюють шоферами швидких читайте далі.

Відео дня

Сергій

“Ми маємо отримувати як мінімум 9 тисяч”

  • Я працюю водієм на швидкій допомозі вже шість років. Крім того, що в нас жахливі умови роботи, то ще й зарплата маленька. І це при тому, що ми завжди працюємо в екстрених умовах. Адже водій відповідає за життя як мінімум трьох людей: лікаря, фельдшера і санітара. Я рахую, що за своїх 14 чергувань в місяць ми маємо отримувати як мінімум 9 тисяч гривень. Раніше ми вже намагались достукатись до нашого керівництва, просили щоб нам допомогли вирішити це питання. У результаті - нічого не змінилось. Зараз маємо таку ситуацію, що люди постійно звільняються. Нині в нас працюють одні пенсіонери, бо молоді приходять і працюють кілька місяців, а потім звільняються.  

Олег

“Подальшою дією буде звільнення”

  • Працюю на швидкій вже три роки. На руки ми отримуємо 3 700 - 3 800. Це найнижча заробітна плата в Україні. Наша робота є дуже важливою, тому спеціальність водія швидкої допомоги має оплачуватись належним чином. Адже ми відповідаємо за лікарів, за фельшерів, за хворого. При нинішніх цінах на все, зарплата шофера швидкої допомоги має бути хоча б до 10 тисяч. Ми неодноразово вже писали колективне звернення до депутатів обласних і міських рад, але відповіді так і не чули. Щоб нарешті змінити ставлення до нашої роботи, ми вже зробили сьогодні перший крок. Якщо реакції не буде, то подальшою дією буде звільнення, а на наші місця із такою зарплатою ніхто не прийде. Це вже буде катастрофа для усієї нашої області.

Віталій

“Ми не живемо, ми виживаємо”

  • Я працюю на швидкій медичній допомозі більше п’яти років. Сьогодні ми прийшли до депутатів, щоб досягти підвищення зарплати. Ми працюємо в різних умовах, в різні пори року, а нам платять копійки. Зараз в нас заробітна плата навіть не складає чотирьох тисяч. Графік нашої роботи: день, ніч працюємо, дві доби вдома. За такі гроші це смішно і сім’ю прогодувати, і дітей зібрати до школи, і комунальні заплатити. Ми не живемо, ми виживаємо. Саме тому молодь і виїжджає за кордон.  

На сесії облради депутати обговорили проблему і прийшли до наступного висновку: збільшити фінансування праці водіїв карет швидкої медичної допомоги у Хмельницькому вже з липня, шляхом наближення медичної субвенції з четвертого кварталу на третій. Даним питанням доручили зайнятися департаменту охорони здоров’я та департаменту фінансів. Стежте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Люда Ткач

    Підтримую. Наполягайте та відстоюйте свої права у професії водія швидкої допомоги.
    Повага до професії, її велич і значимість - ЗАРПЛАТА. Терпіння вам, Ви вже правильно почали діяти, головне не відступайте та не зупиняйтесь. Ваша професія важлива і потрібна.🙌
  • валентина

    Правильно сделали, поддерживаю, если не будут помогать , то перекрывпйте железнодорожные колии с грузовыми поездами с 60-80 контейнерами, пусть терпят милионые убытки, тогда сразу все порешают
  • Elena Vasileva

    Молодці!
  • Галина Домина

    Це не тільки потрібно підвищити водіям швидкої допомоги,а треба переглянути заробітну плату всьому медперсоналу тому,що із такої причини багато людей із відповідним стажем також розраховуються,через те,що не вистачає грошей на прожиття.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up