Одруження і розлучення у Хмельницькому. Порівняли дані за 2021 та 2022 роки

Одруження і розлучення у Хмельницькому. Порівняли дані за 2021 та 2022 роки
Фото зі сторінки у Facebook відділу ДРАЦС у Хмельницькому
  • За останні сім років в Україні зареєстрували рекордну кількість шлюбів.
  • Яка ситуація у Хмельницькому?
  • Порівняли кількість шлюбів і розлучень за 2021 і 2022 роки.
  • Дивіться інфографіку. 

Під час війни українці демонструють неймовірну жагу до життя. Один із проявів цього - вони продовжують створювати нові сім’ї та народжувати дітей. Від 24 лютого шлюб укладали як цивільні, так і військові. Захисники країни узаконюють відносини зі своїми половинками навіть на відстані. Під час воєнного стану процедура одруження можлива за присутності лише одного з пари або й без двох наречених. Детальніше про це читайте в кінці матеріалу. 

Вперше за сім останніх років в Україні зафіксували рекордну кількість укладених шлюбів. За перше півріччя стосунки узаконили 103 903 пари. Це на 21% більше, ніж за цей самий період минулоріч. Крім того, кількість розлучень в Україні знизилася майже вдвічі. За перше півріччя 2022-го в шлюб розірвали 7 632 пари, тоді як минулого року їх було 13 153.

Одруження і розлучення у Хмельницькому

До десятки областей, де найбільше одружуються, потрапила Хмельницька область. За пів року 4 226 пар стали чоловіком і дружиною. Водночас розірвали шлюб 267 подружжів. Більше про кількість шлюбів та розлучень в Україні за цей рік дізнавайтеся в матеріалі - Хмельниччина в ТОП-10 за кількістю шлюбів

Відео дня

Яка ситуація у Хмельницькому? Журналістка vsim.ua звернулася за даними до Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Загальна кількість шлюбів за 2021 рік склала 2 389. Тоді, як цього року за 8 місяців вже побралися 2 156 пар. 

За минулий рік шлюб розірвали 262 подружжів. А за січень-серпень цього року - 141. Спостерігається тенденція до зменшення кількості розлучень. Зокрема - минулоріч в середньому щомісяця розлучалася 21 пара. Натомість цього року - 17. Проте слід зауважити, що пік розлучень може припасти на кінець року. Оскільки так було торік. 

Скільки в місті зафіксували укладених шлюбів і розлучень протягом січня-серпня 2021 та 2022 року, дивіться в інфографіці. 

Процедура укладення шлюбу під час війни

У період воєнного стану українцям, як і раніше, для реєстрації шлюбу потрібно подати заяву до будь-якого відділу ДРАЦС. При цьому жінка та чоловік пред'являють на посвідчення своєї особи паспорт або паспортний документ.

Особи, які раніше перебували в шлюбі, можуть зареєструвати повторний шлюб за умови пред'явлення документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним. Крім того, шлюб можна зареєструвати в той самий день. 

Для військовослужбовців та поліцейських встановлена особлива процедура реєстрації шлюбу. А саме - без особистої присутності одного чи двох наречених. Про це йдеться в постанові Кабміну “Деякі питання державної реєстрації шлюбу в умовах воєнного стану”.

‌У такому разі акт може складатися без особистої присутності одного чи обох наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку з відсутніми нареченими.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ірина Понятовська

    Більшість напевно з військовими одружуються🤔

keyboard_arrow_up