Опалювальний сезон завершиться раніше? Заява Нафтогазу та коментар Новачка

Опалювальний сезон завершиться раніше? Заява Нафтогазу та коментар Новачка
Фото ілюстративне
  • Голова НАК Нафтогаз заявив про те, що сезон завершать наприкінці березня.
  • Як це прокоментував заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок?

Опалювальний сезон в Україні стартував у жовтні 2023 року. Зазвичай він триває близько шести місяців. Орієнтир для завершення — 15 квітня. Проте цьогоріч припинити подачу тепла можуть наприкінці березня.

Заява Нафтогазу

Опалювальний сезон в Україні завершиться раніше, ніж передбачалось, а саме – наприкінці березня. Про це виданню Le Figaro повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов. 

"Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня", – заявив він.

Відео дня
В "Нафтогазі" змінився керівник. Що відомо про Олексія Чернишова? - BBC  News Україна
Олексія Чернишов, голова НАК Нафтогаз

Що кажуть в Хмельницькій міськраді

У Хмельницькому він розпочався 17 жовтня. Відповідне розпорядження днем раніше підписав міський голова Олександр Симчишин. Саме місцева влада приймає рішення про початок та завершення опалювального сезону.

Які плани на цей рік і як зміниться щось після заяви голови Нафтогазу? За коментарем щодо можливого припинення опалювального сезону раніше ми звернулися до заступника міського голови і керівника Департаменту інфраструктури міста Василя Новачка.

Василь Новачок, заступник міського голови і керівник Департаменту інфраструктури міста. Фото із сторінки чиновника у Фейсбук

Чиновник сказав, що станом на сьогодні таке питання не розглядається. Особливо зважаючи на те, що у місті лежить сніг. Також він повідомив, що у міськраді поки немає таких далекоглядних прогнозів погоди, як це може бути у Нафтогазі.

За словами Василя Новачка, в міськраді будуть стежити за погодою та прогнозами синоптиків. Й рішення про можлива припинення опалювального сезону буде прийматися тоді, коли середньодобова температура впродовж трьох днів буде +8 і більшою, як передбачають відповідні норми.

Читайте також: Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ivan Petrov

    а нам нормально (С)

    😀
  • Natalia

    Вивезуть до Польщі ще тих діток, котрі залишились
  • Анушка

    Холодно вечері ніч теж Холодно куди виключити в квітні Холодно погода міняйця треба гроші вкрасти які людям дали засубсидію 😕

    Мала reply Анушка

    Вони й так вкрадуть.Цей місяць всі платіжки пусті.Немає нікому до оплати .На другий місяць як вліплять по повній за два місяці.

    Читач62 reply Анушка

    При чім тут субсидія? Включіть свої мізки і добре подумайте.
  • Читач81

    А в нас палять на усі гроші. Наші. Жахлива система. Пиляють гроші де бачать.

keyboard_arrow_up