Особисті речі загиблих військових привезли до Хмельницького. Навіщо і куди саме

Особисті речі загиблих військових привезли до Хмельницького. Навіщо і куди саме
Один із експонатів виставки - калюжа розплавленого алюмінію та пробита каска військового, що застигла в металі.
  • В армійських ящиках - особисті речі загиблих, а довкола них - уламки боєприпасів.

  • Їх спеціально зібрали волонтери пошукових операцій на Донбасі.

  • Де все це можна побачити?

Пробиті каски, іржаві снаряди, фото обгорілих тіл та розстріляних автомобілів - сьогодні, 12 жовтня, у Хмельницький привезли виставку “Блокпост пам'яті”. Її головними експонатами стали особисті речі загиблих військових в російсько-українській війні.

Тут можна побачити калюжу розпеченого алюмінію з БМП-30, в якій застигла каска бійця, мобільні телефони, кишенькові ікони, особисті документи, фото з рідними та ін.

Відео дня

“Вітринами пам'яті” для бійців стали ящики від боєприпасів. На кришці кожного - портрет загиблого. А всередині - його особисті речі. На скрині з блакитним беретом - фото Сергія Муравського, бійця 8-го полку спецпризначення, що дислокується в Хмельницькому.

"Вітрина пам'яті" Сергія Муравського

За словами Павла Нетьосова, історія його повернення додому є прикладом справжнього бойового братерства. 20-річний Сергій загинув під луганським аеропортом в 2014 році. Після бою його побратими повернулися на місце загибелі хлопця, щоб забрати тіло й повернути його матері.

Мати, Алла Муравська, згодом передала для експозиції особисті речі Сергія.

Організатор виставки Павло Нетьосов - співробітник Національного військово-історичного музею України. У 2014-2017 роках як волонтер він брав участь у місії “Евакуація 200”. Під час операції йому вдалося забрати з поля бою чимало цінних артефактів. Тепер вони показують справжнє “обличчя війни” тут, на мирній території.

“Блокпост пам'яті” - мандрівна виставка. Тривалість перебування її експонатів у Хмельницькому точно не визначена. За словами організатора, експозиція триватиме впродовж місяця. Подивитися на неї можна в залі Дитячої художньої школи на Проскурівській, 64. Її двері будуть відчинені для відвідувачів з 09.00 до 17.30 кожного дня, крім суботи та неділі. Вхід вільний.

Фото з телефону одного з із загиблих війскових

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up