Пам’ятник Небесної сотні у Хмельницькому виглядатиме трохи інакше

Пам’ятник Небесної сотні у Хмельницькому виглядатиме трохи інакше
Сьогодні, 29 жовтня, комісія затвердила остаточний проект пам’ятника Небесної сотні. Автори проекту, народний художник України Богдан Мазур та скульптор Роман Албул, внесли у пам’ятний знак декілька авторських змін.

Загалом пам’ятник зберіг свій силует та основні символи. Зміст, який вклали автори, у монумент, теж залишився незмінним.

- Ми змінили лише декілька маленьких деталей. Думаю, що ці правки пам’ятнику лише у кращу сторону, - каже автор проекту, скульптор Роман Албул. – Змін зазнала лише нижня частина, а саме ми додали камінь, який ніби вирваний з бруківки, яка палала на Майдані.

Розмір скульптури складе 6 метрів. Її планують виготовити з бронзи, а деякі елементи будуть зроблені з червоного граніту.

Відео дня

Силует пам’ятника – запалена свічка. За ідеєю автора, вона уособлює символ душі людини. Крім того, на пам’ятнику є ще багато символів – ворон як уособлення жорстокості і влади, голуби, що символізують мир. Вершиною меморіалу є зорі, які згідно задуму скульптора, означають світлий дух, що бореться проти сил пітьми.

Нагадаємо, що минулого жовтня завершився конкурс з визначення переможця на кращий проект меморіалу на честь Небесної сотні. Питання про місце побудови меморіального комплексу було вирішене одразу - це перехрестя вулиць Соборної та Героїв Майдану, де колись стояв пам’ятник Затонському. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up