Пандуси-трампліни та крижані східці – ласкаво просимо до хмельницьких аптек

Пандуси-трампліни та крижані  східці – ласкаво просимо до хмельницьких аптек
Хмельницьким візочникам дістатися до деяких аптек - зась. Пандуси - вбивчі. Журналісти газети «ВСІМ» перевірили, як обладнані зовнішні комунікації хмельницьких аптек.

У різних районах міста до аптеки не те, що у візку під’їхати важко, своїми двома дійти небезпечно. Найбільше власники аптек концентрують увагу на екстер’єрі приміщення, адже більшість аптек гарні на вид, але недоступні для інвалідів та мам із візочками. Особливо гостро це питання стоїть взимку, коли біля входу наростає крига і її не розбивають.

За встановленими нормами пандус має бути не вужчим 90 сантиметрів, А кут нахилу – один до дванадцяти сантиметрів, інакше піднятися нагору буде неможливо.

Інвалідам, молодим мамам та немічним стареньким важко дістатися аптеки без допомоги. Сходинки повинні бути суцільними, рівними, без виступів і з шорсткуватою поверхнею. Максимальна висота одного підйому пандуса не повинна перевищувати 80 сантиметрів при уклоні не більше 8%.


Поручень перил з внутрішнього боку сходців повинен бути безперервним по всі висоті підйому. Завершальна частина поручня повинні бути довші маршруту або похилої частини пандуса на 30 сантиметрів.

Відео дня
>На Виставці є альтернатива
Для більшої зручності біля аптек, замість пандусів, може бути кнопка виклику у вигляді електричного дзвінка. До людей з обмеженими можливостями повинен вийти працівник та надати необхідну консультацію чи допомогу. На проспекті Миру є спеціальна кнопка для виклику фахівця та обладнаний під’їзд до неї біля зупинки «Темп».

Кнопка виклику 

Проспект Миру, біля зупинки «Медтехніка» при вході до аптеки пандусів нема.

На Озерній ноги заплутуються 

У мікрорайоні Озерна видних багато аптек. Більшість з них розташовані попід дорогу. Замість пандусів – пристрої із металевих рейок, які для візочників вкрай небезпечні, а біля входу ковзка поверхня.

Біля аптеки є спеціальна кнопка виклику фахівця, яка не працює.
- Це лише для вигляду, для перевірки, - каже молода аптекарка. – Там навіть проводів немає. А інваліди до нас ще не приходили.

Темна аптека з довгим коридором


- У нас є лише кнопка для нічного виклику, яка працює після дванадцятої години ночі, - каже аптекарка. – Візочники до нас не приїжджали.


Неймовірні зовнішні комунікації та нерозчищені сходи.

 


Замість пандуса – пристрій з металевих рейок, який для візочників вкрай небезпечний.

Швелери, чи, як їх ще називають, в’їзні рейки, зазвичай або заширокі, або завузькі.
Небезпечні Гречани


Зупинка «Олімпійська». Металеві рейки, які ведуть до «Вопаку», кут підйому близько 30 градусів.

Ковзанка на східцях (Олімпійська)


На вилиці Курчатова


Вулиця Кам’янецька


Біля аптеки на зупинці «Дитяча лікарня» здоровий травмується.

 

Цілодобова аптека позаду зупинки «Пам’яті героїв» - без коментарів.

Крижаний підйом 

Дубово


Вхід до аптеки по вулиці Гастело перекритий каменями, зависокий бордюр.

На Козацькій - два пандуси з обох сторін. Бортики є лише з однієї сторони, не надійно закріплені – хитаються.


Вулиця Щорса – заметені снігом східці.


Вулиця Гайдара - покриті кригою східці.

Ракове 


На Гарнізонній сніговий замет перед входом в аптеку, снігові рейки.

Аптеку на Майборського охороняють, кут нахилу пандуса близько 10 градусів, відсутні бортики.


Єдина аптека за гратами на Заводській. Східці очищені від снігу та криги, відсутні комунікації для візка.


Аптека на привокзальній площі по вулиці Проскурівській. Мета розташування металевих рейок незрозуміла. Як кажуть, аби було.

У центрі реальніше 


Перша аптека у центрі Хмельницького має допустимий кут підйому, поручні відсутні.

По Проскурівській – нема паркану, дістатися легко.

Вулиця Вайсера - легкий доступ 

Вулиця Шевченка


Пандуси, які не відповідають нормам, або круті спуски в районі овочевого ринку ( вулиці Вайсера, Подільська, Соборна, Проскурівського підпілля).

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    Yzas. ne hodite v takie apteki. eto ze opasno. dolzny byt legko dostypnye , bez vsjakih tam stypenek. kak v Evrope . y nih, v osnovnom,apteki v torgovyh centrah .
  • Anonymous

    всім велика небезпека.
  • Anonymous

    Это точно, пусть сначала дадут возможность колясочникам из парадного выехать, или на бровку заехать. а потом уже давят магазины и аптеки.
  • Anonymous

    Прежде чем говорить о пантусас Вы господа хорошие ходя бы раз обернитесь на 180 % И посмотрите где у нас инвалиды ездят на колясках!!! ВЫ вначале обеспечте людей спец-колясками А потом потом требуйте условия для подъезда А журналистам желаю поинтересоватся как идет процесс обеспечения этим транспортом!! И неписать вшивую информацию которая и так всем видна
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up