Патрульного з Хмельницького звинувачують у побитті бійця АТО

Патрульного з Хмельницького звинувачують у побитті бійця АТО

Дмитра Міхальця, який керує патрульними поліцейськими Івано-Франківська,    звинувачують у перевищенні службових повноважень і застосуванні фізичного насилля до учасника АТО й інваліда війни.   

Височенний патрульний Дмитро Міхалець родом із Хмельницького. Свою кар’єру поліцейського він розпочав у столиці. Там він був командиром роти. Коли службу запустили в Хмельницькому, він приїжджав на початок прийняття заяв і на присягу. Та служити в рідному місті його не призначили. Відправили керувати патрульними у Франківськ. Там Дмитро став героєм скандалу. 

Розпочалося все із постанови за неправильне паркування. Склали її на учасника АТО й інваліда війни Івана Чайковського. Той вини не визнав і почав добиватися свого досить активно. Вирішив для пояснень своєї позиції завітати до начальника патрульних. 

Іван Чайковський мав зустріч із Дмитром Міхальцем в кабінеті керівника. Розмова велася, як повідомив атовець місцевим виданням, на підвищених тонах. Завершилося все тим, що патрульний виставив військового за двері. За словами учасника АТО, до нього застосували силу й кинули на землю. З такими звинуваченнями він звернувся в прокуратуру. Там відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 365, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.  

В управлінні патрульної поліції Івано-Франківська «ВСІМ» розповіли, що Дмитро Міхалець не кидав Івана Чайковського на підлогу. Кажуть, що учасник АТО прийшов до начальника на зустріч і вже був налаштований на конфлікт. Йому намагалися спокійно пояснити всю процедуру оскарження постанови. 

- Чоловік вів себе досить агресивно. Розкидав документи по кабінеті. Кинув телефоном в патрульного, який був в той момент у приміщенні. Пану Чайковському зібрали документи і вручили. Він не хотів спокійно вийти із кабінету. Тоді Міхалець запитав, чи вийде він сам, чи йому допомогти. Коли зустрів опір, тоді й взяв чоловіка за руку. Але на підлогу його не кидав. Хоча саме це стверджує Чайковський, - розповів «ВСІМ» прес-секретар управління патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак.

Відео дня

Сам же Іван Чайковський запевняє, що синці на його тілі - справа рук патрульного.  

- Я сказав йому, що він не поважає ветеранів, а він просто кинув мною об підлогу і виштовхав з кабінету. Залишилися синці. Навіть не вибачився... , – розповів журналістам місцевого видання "kurs" Іван Чайковський.

На час проведення розслідування місцевою прокуратурою поліцейського від служби не відсторонено. Він продовжує виконувати свої обов’язки. Станом на 13 вересня, постанову патрульних за неправильну паркову було скасовано. Поліцейські обмежилися попередженням. Справу по Дмитру Міхальцю розслідують. 

Читайте також: Як пожартував Аваков про Яценюка та «поліцейського–гіганта» із Хмельницького

Як у Хмельницькому стартував набір у патрульну поліцію 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Ці статуси для окремих осіб лише прикриття для здійснення провокацій і порушення законів. Якщо цей АТОшник погрожував, розмахував своїм посвідченням, проявляв злісну неповагу до працівника поліції  і не хотів відповідати за порушення закону, то його потрібно було у пелюшки замотати і нянчити його? Поліцейські правильно зробили. Так потрібно себе вести з усіма занадто розумними, які трактують закони на свою користь. І якщо т.зв. захисники України такі у більшості, то наша країна у небезпеці.
  • Витя

    - Якщо я АТОвіць, то тепер можна "безпрєдел" творити? З якою метою патруль в жорсткі рамки беруть?
  • Андрей Шпулак

    Слава Україні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up