Пенсіонерки з Кам’янця залишилися без грошей, документів та їжі. Кажуть, все забрала рідна племінниця

Пенсіонерки з Кам’янця залишилися без грошей, документів та їжі. Кажуть, все забрала рідна племінниця
Скрін з сюжету Надзвичайних новин
  • У Кам’янці-Подільському перехожа помітила двох літніх людей, які мали занедбаний вигляд.
  • Пенсіонерки розповіли: живуть казна-як, бо все забрала рідна племінниця, яка є опікункою.
  • Розповідаємо деталі.

Дві пенсіонерки з Кам’янця-Подільського є рідними сестрами. Живуть разом, бо одна з них втратила помешкання. Протягом життя обидві неодноразово стикалися зі складнощами. Виросли в дитячому будинку, важко працювали й поховали власних дітей. На схилі літ доля підготувала ще одне випробування. Пенсіонерки живуть без грошей, документів та їжі. І навіть мають одну постіль на двох. Кажуть, все це - результат опікунства рідної племінниці.

Місцева жителька Тетяна помітила пенсіонерок на вулиці. Її увагу привернув їхній занедбаний зовнішній вигляд. У ході розмови, жінка з’ясувала всі подробиці. А саме - про опікунку, яка є їхньою рідною племінницею. Та забрала в них гроші, документи та банківські картки. Отож замість жінок, отримує пенсію. Про все це йдеться в сюжеті “Надзвичайних новин”.

Пенсіонерки й самі розповідають, що опікунка забирає у них гроші. Через це вони голодують. Мовляв, коли востаннє їли м’ясо й не пригадають. А на камеру журналістам “Надзвичайних новин” показують пісний суп, яким харчуються.

Відео дня

Також сестри розповіли, що племінниця підіймає на них голос. Тож коли на прохання журналістів вона приїхала, пенсіонерки сховалися в іншій кімнаті. Тоді з’ясували, що та є опікункою лише однієї бабці. Стосовно іншої пенсіонерки каже журналістам так: “Забирайте її собі”. Попри це, банківські картки й паспорти вона забрала в обох пенсіонерок. 

Сама опікунка Валентина не заперечує, що залишили документи стареньких собі. Щодо грошей відповідає так: “І їдять, і дах над головою є”. 

Племінниця Валентина

На місце викликали правоохоронців, які пообіцяли встановити всі обставини. Якщо вони вказуватимуть на вчинення правопорушення, то відкриють кримінальне провадження.

Тим часом за старенькими обіцяють пригледіти соціальні служби. Вони мають посприяти, аби їм повернули документи й замінили банківські картки. Також найближчим часом сестрам планують оформити субсидію та підписати декларацію із сімейним лікарем. 

Детальніше про все це дивіться в сюжеті “Надзвичайних новин”. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Роман Деревянченко

    Із соц захисту зарплати дайте людині яка зробила їх роботу!
  • Valentina Roman

    Просто жах. А скiльки ще таких самотнiх,нiхто не знае.
  • Сніжана Мулик

    Де вони ночують? Частенько їх бачила, але навіть не уявляла, що така ситуація. Племінниця совісті не має зовсім?
  • Світлана Астаф'єва

    Який жах, якби не ця жінка, щоб би було, там же є сусіди всі все бачили!😥😥

keyboard_arrow_up