Перформанс на речовому ринку і відкриття нового об’єкта: що запланували на День міста

Перформанс на речовому ринку і відкриття нового об’єкта: що запланували на День міста
Фото з архіву
  • Цьогорічне святкування пройде в умовах карантину.
  • Розважати хмельничан будуть не лише в центрі міста, а й на речовому ринку.
  • Також відкриють нову фотозону “Люблю Хмельницький”.
  • Що запланували на День міста і в скільки все обійдеться міському бюджету?

Традиційно День міста в Хмельницькому відзначають в останні вихідні вересня. Хмельничани вже звикли до великих концертів, виступів відомих виконавців та яскравих шоу. Втім цього року без цих розваг доведеться обійтися. Адже в умовах карантину свято планують зробити дещо іншим. 

Зокрема, в Хмельницькому мають встановити локації, які не передбачатимуть скупчення людей. Насамперед це ті, біля яких доведеться довго не затримуватися. Вони будуть розміщені не лише в центрі міста. Атмосфера свята буде панувати і на речовому ринку. Також у рамках святкування в Хмельницькому відкриють новий арт-об’єкт. Детальніше про все розповіла заступник начальника управління культури і туризму ХМР Світлана Шевченко. 

Свято обійдеться близько у 200 тисяч

Цьогорічне святкування пройде без концертів і встановлених сцен. Відповідно й без виступів артистів. Відсутність цього всього відобразилася і на вартості святкувань. Як розповіла Світлана Шевченко, заходи до Дня міста обійдуться близько в 200 тисяч гривень. Це майже в 6 разів менше, ніж минулого року. Нагадаємо, День міста 2019 вартував 1,3 мільйона гривень. Щоб розважити хмельничан, тоді запрошували таких виконавців як “Друга ріка”, “Без обмежень” “Альоша”, “Каднай” та інші. Крім того, містян тішили “Живі скульптури” та інші цікаві інсталяції.

Відео дня

Протягом 26-27 вересня в Хмельницькому відбудуться різноманітні перформанси, встановлять локації, фотозони і навіть відкриють новий арт-об’єкт. При цьому більшість заходів заплановано саме в перший день святкування.

Святкові тролейбуси та локації історичного й сучасного міста

Гасло Дня міста 2020 - “Хмельницькому 589. Щодня новий”. Світлана Шевченко розповідає, що майже всі заходи відбудуться в центрі міста. Розпочнеться все з спільної міжконфесійної молитви за всіх, хто віддав життя за майбутнє України. Пройде вона поблизу “Ангела Скорботи”. 

Згодом поблизу Дитячого світу відбудеться перформанс  муніципально-естрадного духового оркестру. Також на цьому місці буде встановлено три стенди під назвою “За що я люблю Хмельницький”. На них хмельничани зможуть залишати свої думки та враження від самого міста або писати побажання чи зауваження.

На Проскурівській встановлять кілька локацій. Вони матимуть назву “Історичний Хмельницький” та “Сучасний Хмельницький”. На кожній з них буде розгорнуте ціле містечко. До нього будуть входити інсталяції, фотозони й інформаційні проєкти. На кожній локації будуть сценічні подіуми. Там пройдуть виступи тематичних колективів. Містечка будуть працювати до 18 години. Крім того, на “стометрівці” встановлять окремі інсталяції, що присвячені медикам та учасникам бойових дій на Сході. 

В суботу, 26 вересня, о 9 ранку почнуть рух святкові тролейбуси. Один із них - музичний. Артисти з музичного коледжу імені Владислава Заремби будуть тішити містян своїм виконанням. Тролейбус буде зупинятися на кожній зупинці міста й музиканти будуть виконувати композиції. За такою ж схемою працюватиме мистецький тролейбус. Всередині “рогатого” будуть встановлені виставки. 

На майданчику біля кінотеатру Шевченка встановлять світлодіодний екран. На ньому містянам будуть показувати проєкти, що розробили в Хмельницькому. Наприклад, концертний фільм Rock&Buh.  

Ще один перформанс проведуть для хмельничан на речовому ринку. Вже о 9 ранку там відбудеться виступ муніципально-естрадного духового оркестру. 

Урочистості до Дня міста відбудуться на стадіоні “Поділля”. Світлана Шевченко каже, що все пройде без концертів і триватиме недовго. Зокрема, планують провести нагородження учасників робіт іміджевого відео “PROMISTO”. 

У неділю, 27 вересня, в місті проведуть низку театральних подій. Відбудеться вистава монотеатру “Кут” в мистецькому дворику музичної школи №1. Також заплановано відкриття нового театрального сезону в театрі імені Михайла Старицького та вистави лялькового театру просто неба. 

З’явиться новий арт-об’єкт “Люблю Хмельницький”

У рамках святкування Дня міста, у Хмельницькому відкриють новий арт-об’єкт. Він матиме назву “Люблю Хмельницький”. Встановлять його поблизу кінотеатру Шевченка та фонтанів. За словами Світлани Шевченко, об’єкт виготовлений в сучасному стилі лофт. Вартість цієї фотозони - 150 тисяч гривень. Ініціативу створення, каже Світлана Шевченко, виявив музей-студія фотомистецтва.

За даними Prozorro, послугу по створенню арт-об’єкта надала ФОП Марченко Альона Сергіївна. Адреса суб’єкта зареєстрована в місті Слов’янськ, Донецької області. Договір із управлінням культури та туризму ХМР укладений 12 серпня. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Андрей Шпулак

    Перформанс "підхопи корону"

    Андрей Шпулак reply Андрей Шпулак

    Валентина Фурса хоббі)

    Валентина Фурса reply Андрей Шпулак

    Андрей Шпулак скільки читаю Ваші коментарі Ви завжди всім незадоволені..це Ваша робота така??
  • Лесовой К.

    "...перформанси, встановлять локації, фотозони... новий арт-об’єкт... Rock&Buh... в сучасному стилі лофт... " - як воно всьо європейсько, без тлумача не второпаєш.
  • Аскольд

    Всі на свято. І без масок. Зробимо їх (лікарів) разом!!!

    ttt435 reply Аскольд

    А доктора причем ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up