Під дзвін монет з прикордонної академії випустили 350 молодих лейтенантів (ФОТО, ВІДЕО)

Під дзвін монет з прикордонної академії випустили 350 молодих лейтенантів (ФОТО, ВІДЕО)
  • Яскраві виступи зі зброєю, танці на плацу та море квітів. Прикордонна академія святкує випуск.
  • Вже незабаром молоді лейтенанти та лейтенантки відправляться захищати кордони України.
  • Куди поїдуть, як “тягнули” місце служби та що говорять рідні про вибір своїх синів та доньок, читайте на vsim.ua.

Плац прикордонної академії сьогодні, 8 червня, був просто засіяний грішми. Так святкували випуск молоді офіцери. Сьогодні вони отримали диплом, а разом із ним звання лейтенанта. Вгору летіли тисячі монет. Було море квітів, нагород та сліз щастя.

Привітати новоспечених офіцерів прийшли батьки, дружини, кохані. Присутні не стримували емоцій. Особливо всіх вразив виступ плац-параду. Курсанти жонглювали зброєю, утворювали різноманітні фігури, формували погон лейтенанта та державну символіку.

Захід завершився зворушливим першим офіцерським танцем. Хлопці запрошували мам та дружин. Були й ті, хто кружляв у ритмі вальсу на руках із маленькою донечкою.

Відео дня

Куди поїдуть служити молоді лейтенанти, дізнавалися журналісти vsim.ua.

"Маю надійний тил"

Олександр, випускник інженерно-технічного факультету

  • Я дуже щасливий, що тримаю в руках диплом, але в мене поки шок. Щось сказати важко, не віриться, що чотири роки так швидко промайнули. Поїду в Західне територіальне управління служити офіцером кінологом. Я місце служби не обирав. Воно обрало мене. Ми тягнули білетики, як на екзамені, а там було написано, хто куди поїде. Моя удача мене не підвела. Я задоволений таким призначенням. Тим паче, що маю потужну підтримку. Зі мною поїде кохана дружина і маленька донечка, якій два роки. Вони весь час навчання були поруч. Стимулювали, за що я їм дуже вдячний.

Підтримати чоловіка прийшла дружина з маленькою донечкою. Жінка говорить, що ладна їхати за чоловіком будь-куди і вже збирає валізи.

  • Ми вже разом три роки. Головне терпіння та взаєморозуміння. Військові - це люди серйозні і люблять дисципліну. Іноді треба змовчати, підтримати, а головне - любити. Зараз я вже майже на валізах. Готова їхати за ним будь-куди. Там де він, там і я, - додала Олена.

"В передчутті відповідальності"

Тетяна, випускниця факультету правоохоронної діяльності

  • Я в передчутті відповідальності. За стінами академії чекаю нелегкі будні, але я до цього готова. Буду проходити службу в Ізмаїльському прикордонному загоні. Я потрапила туди за міжрегіональним принципом розподілення. Так, як я з північного управління приїхала, то туди потрапити не могла, відправили у південне. А ще саме Ізмаїльський загін обрала, бо в мене чоловік також прикордонник. Він три роки тому випустився і служить саме там. Ми вже два роки, як одружені. Однозначно було важко. Він там, я тут, але ми це пережили. Нарешті, їду до нього.

"Охорона кордону - це відповідальність"

Олексій, випускник факультету правоохоронної діяльності

  • До академії я вже служив два роки. Був у Волновасі. Потім вступив до лав ДПСУ і навчався тут ще чотири роки. На подальше місце служби я відправляюся у Мукачевський прикордонний загін. У відділ прикордонної служби Дякове. На службу зі мною їде кохана дружина. Вона підтримувала весь час. Відразу погодилася їхати зі мною. Вже звільнилася із попередньої роботи. Я дуже вдячний їй за розуміння. Прекрасно знаю, що з військовими непросто. Іноді бракує часу, але кохання компенсує все. Тим паче, що дружина розділяє пої погляди на життя і розуміє, що захищати кордон України це дуже відповідально.

Олексій побрався з коханою Олесею, будучи курсантом академії. Пара разом понад рік, а дружина дуже пишається своїм чоловіком.

  • А ще я дуже пишаюся своїм чоловіком. Він в мене вже багато бачив у цьому житті, був на передовій. Він для мене герой. І за таким чоловіком нічого не страшно. Я завжди впевнена в завтрашньому дні, - додала дружина Олеся.

На декого з присутніх чекав просто неповторний сюрприз. Про нього ми розповімо вам у наступному матеріалі. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Олекса Шумейко

    Невже без пойла ніяк не можна.
  • Nadya Tekluk

    под звон монет)))как символично!))))
  • Валюшка Власюк

    Було дуже гарно але не продумано, можна було зробити монітор ,щоб всі гості бачили що робиться на плацу. А так тільки бачили ті що стояли по переду а гостів було багато .
  • Tatyana Tatarchuk

    Вітаємо!!!!
    Розвідка-сила!!!)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up