Плутанина з адресою: як голосувала хмельничанка Віолетта, яка не знайшла себе у списках виборців

Плутанина з адресою: як голосувала хмельничанка Віолетта, яка не знайшла себе у списках виборців
  • Дівчина зареєстрована на Тернопільській, а голосувала на Озерній
  • Щоб отримати бюлетень, вона витратила 4 години.
  • Що робити, якщо ви не знайшли себе у списках виборців або виявили неточності у даних, дізнавались журналісти vsim.ua.

22-річна хмельничанка Віолетта Самотес обурилась не на жарт. Протягом 4-ох годин дівчина шукала себе у списках виборців, щоб нарешті виконати свій громадянський обов’язок.
За тиждень до виборів вона перевірила себе у державному реєстрі. Як виявилось, адреса голосування не співпадала із місцем реєстрації. Замість Тернопільскої чомусь була вулиця Озерна. Дівчина не мала часу й можливості виправити цю помилку. Тому вирішила все ж голосувати в іншій дільниці. Але й тут виникли проблеми.

- Я пішла на голосування в дільницю на Озерній, і виявилось, що мене немає в списках. А найсмішніше, що на питання: «Що робити» відповіли - «Не голосувати», - розповідає Віолетта. - Щоб це з’ясувати, я поїхала до міської ради. Як виявилось - помилка. І лише після того, як її виправили, я з’явилась у списках виборців. Однак не за місцем прописки, а все ж по вулиці Озерна. І нарешті я проголосувала.

 

 

Адреси у реєстрі збились

Історія 22-річної Віолетти має свою причину. Як пояснив журналісту vsim.ua начальник відділу державного реєстру виборців Хмельницької міської ради Олег Торкало, кілька років тому, при подачі відомостей 18-річних, відбувся збій в таблиці. Відповідно усі адреси опустились. Тож не дивно, що молоді виборці, віком 20-22 років, зафіксовані в реєстрі не за своєю адресою.

Відео дня

Щодо виборців іншої вікової категорії, начальник відділу державного реєстру виборців каже: причин є кілька.

- По-перше, деякі члени комісії не могли знайти людей в списку. Чи то внаслідок відсутності досвіду, чи в силу свого віку - нам не відомо. По-друге: структури, що мали надати відомості про зміну місця реєстрації певних хмельничан, нам їх не надали, - каже Олег Торкало. - По-третє: відомості про зняття з місця реєстрації певних осіб ми отримали, а подальшу інформацію щодо них - ні. По-четверте, громадяни, які з часу формування державного реєстру виборців (з 2006 року) жодного разу не голосували, могли теж не знайти себе у списках.

Неточності через незначні помилки

Із скаргами хмельничани звертались і до міського суду. Прес-секретар Хмельницького міського суду Алла Плінська каже, що помилки, здебільшого, пов’язані із людським фактором.

- На період виборів чимало хмельничан звернулись до нас із проблемою відсутності їх імен у списках виборців. З 25 по 28 березня з подібним зверненням зафіксовано 122 особи, а 31 березня - 6. Усіх ми перевіряли у Державному реєстрі. Такі неточності, переважно, пов’язані із людським фактором. Наприклад, один хмельничанин зіткнувся із наступною проблемою: переплутали літеру його будинку. Тому в списках він себе не знайшов.

Нагадаємо, другий етап виборів стартує вже 21 квітня. Тож якщо ви мали проблему у першому турі - перевірте себе завчасно. Це можна зробити або в електронному вигляді на сайті Державного реєстру виборців, або ж особисто.
Для того, щоб не виходячи з дому, перевірити себе у списках - зареєструйтесь у кабінеті виборця. Вводити персональні дані слід так, як прописано у ваших документах. Помітивши неточності або не знайшовши себе у списку, звертайтесь до відділу органу введення за місцем проживання з письмовою заявою.  Із собою потрібно мати паспорт, копія якого додається до заяви.

Хмельницький відділ введення державного реєстру виборців Хмельницької міської ради:
Адреса: м. Хмельницький, вулиця Гагаріна, 3, каб. 206.
Контактні телефони: (0382) 65-64-50, 72-08-19.

ПІДГОТУВАЛА Олександра Клименко

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up