#Побачивприбери: освітян і школярів кличуть на масштабну екологічну акцію

#Побачивприбери: освітян і школярів кличуть на масштабну екологічну акцію
Фото - Let’s do it Ukraine
  • Школярів і вчителів Хмельниччини запрошують приєднуватись до Всесвітнього дня прибирання.

 

«World Cleanup Day» - це міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання. До масштабної акції приєднається і України 18 вересня. Цього дня у 24 містах України проведуть масштабні прибирання. 

В акції візьмуть участь люди незалежно від віку та географії. Українці з міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття та формування культури чистоти, так анонсують акцію організатори. 

Бажаючих просять обрати наявну локацію або зробити свою, озброїтись засобами індивідуального захисту, рукавичками, пакетами для сміття. А ще - запросити рідних та друзів. 

Відео дня

Як взяти участь:

У межах акції також пройде конкурс серед закладів загальної середньої, позашкільної освіти. 

«Правила прості: потрібно опублікувати анонс проєкту з закликом приєднуватися на інформаційних ресурсах навчального закладу, взяти участь та реалізувати активності в межах Всесвітнього дня прибирання з 1 по 18 вересня, підбити підсумки та заповнити результати в онлайн анкеті за посиланням: https://cutt.ly/JWb2ZI8 до 25 вересня цього включно», – зазначила Юлія Мархель, голова організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні.

Переможців та найактивніших індивідуальних учасників прибирань визначать вже 1 жовтня 2021 року на сайті та в соціальних мережах School Recycling World. Детальніше за посиланням: https://cutt.ly/nflKgaR.

Довідка:

Організатори конкурсу – Міжнародний молодіжним рух «School Recycling World» спільно зі Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національним еколого-натуралістичним центром, компанії PepsiCo Україна.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Барс f

    Чисте довкілля це прекрасно, я сам неодноразово брав участь у таких акціях і кожного разу мав можливість бути травмованим шприцами або битим склом. Також мені довелося спілкуватися із хлопцем, який за такої ж ситуації вколовся шприцем і захворів на СНІД. То чи доречно наших дітей наражати на таку небезпеку? Для мене це серйозне питання. А з іншої сторони для чого у нас стільки комунальних служб, щоб дітей заставляти виконувати їхню роботу?

    Читач78 reply Барс f

    Хороший вопрос. Потому что акция-то добровольная, а на самом деле у нас, как всегда, она добровольно-принудительная. И вот уже учителям спустили указку сделать и сфотографировать, а те, в свою очередь, вынуждены напрягать учеников и родителей.

keyboard_arrow_up