Подружжя з Хмельницького презентувало власний проект «Незнана Україна»

Подружжя з Хмельницького презентувало власний проект «Незнана Україна»

Про музей Південно-Західної залізниці, українського брата-близнюка відомого собору у Дрездені, півторамільйонні статуї Іоанна Пінзеля та багато іншого розповіло подружжя - Юрій та Катерина Даценки. Мандрівники подорожували Хмельниччиною та Тернопільщиною протягом двох років. 

Юрій та Катерина протягом двох років мандрували невідомими куточками України. Вони обирали для своїх маршрутів невеличкі містечка та села, кожного разу інші. Оглянути тамтешні пам’ятки їм допомагали місцеві жителі чи екскурсоводи.

Таким чином вони намагаються захопити місця, які знаходяться далеко від проторених шляхів, де не ходять люди. Хоча ходити мали б. Адже мандрівники переконані, що Україна є набагато цікавішою від інших країн Європи. Всі незвичайні місця фотографують, описують та подають у вигляді проекту під назвою «Незнана Україна».

Його, власне, і презентували в книгарні "Є". Бажаючих дізнатись про незвичайне поряд зібралось близько 15 чоловік. Були серед них і ті, хто також полюбляє подорожувати. Засновники проекту розповідають, що метою його створення є, насамперед, можливість ділитися з людьми цікавою та корисною інформацією про особливості рідної країни. 

- Ми хочемо на власному прикладі показати, що не потрібно їхати за кордон, щоб побачити красивий краєвид чи гарну церкву, - розповідає Юрій Даценко. – Також звертаємо увагу на те, що подорожувати можна бюджетно, адже невідоме знаходиться зовсім поруч, в кількох десятках кілометрів від вас. 

Для того, щоб це зробити Юрій та Катерина створили спільноту «Незнана Україна» у соціальній мережі Вконтакті, де можна знайти інформацію та фото із вже відвіданих подружжям незвичайних місць. Згодом аналогічну запустять і у мережі Фейсбук. Сам Юрій зізнається, що для мандрівок обирають одно- та дводенні маршрути. Залежно від погодніх умов та пори року. Адже свої подорожі здійснюють на мотоциклі. 

А почалось все після одруження. Два роки тому поїхали у весільну мандрівку до Сатанова. Молодятам сподобалось. Тож вирішили влаштовувати такі собі подорожі «вихідного дня». 

- Спочатку інформацію шукали у Вікіпедії. Там описано про основні історичні пам’ятки кожного села. Зараз трохи досвідченіші, то просто обираємо маршрути. На даний час ми вже об’їхали чималу частину Хмельницької та Тернопільської областей. Ці наші подорожі можна порівняти з пошуками скарбу. Адже прекрасне знаходимо на кожному місці, - захоплено розповідає Юрій. 

Із годинної презентації присутні дізнались, що у Деражні є музей Південно-Західної залізниці. До речі, вхід туди безкоштовний. А зовсім поряд на залізничній станції Гречани є музей депо. Точну копію Дрезденського собору можна побачити у Микулинцях Тернопільської області. А от костел містечка Бучач, що також на Тернопільщині, прикрашають старовинні статуї відомого скульптора Іоанна Пінзеля, вартістю по 1,5 мільйони доларів кожна. 

- І не потрібно далеко їхати, - наголошує байкер. – Все найцікавіше знаходиться поряд. 

В майбутньому подружжя сподівається випустити з власних матеріалів туристичний путівник, спробувати себе в ролі екскурсоводів та, можливо, написати власну книгу.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Іра Шубравая

    Клас!Які умнічки))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up