Похилений бетонний мур по Старокостянтинівському шосе полагодять прикордонники

Похилений бетонний мур по Старокостянтинівському шосе полагодять прикордонники
  • Частина бетонного муру, який розділяє територію прикордонної академії та житлового будинку, нахилилася в сторону дитячого майданчика.
  • Схвильовані хмельничани зареєстрували звернення про проблему на порталі «Відкрите місто». Комунальники кажуть – про ситуацію не чули.
  • Виявляється, паркан належить академії. Тож прикордонники обіцяють якнайшвидше його відремонтувати.

Двір будинку по Старокостянтинівському шосе, 17/1 відгороджений від прикордонної академії бетонним муром. Попри паркан росте кілька дерев. А між муром та будинком розташований дитячий майданчик. Проте, п’ять бетонних плит цього муру зірвалися із верхніх петель та похились у сторону дитячого майданчика.

Мешканці будинку звернулись до комунальників

Житель будинку № 17/1 Анатолій Савчук зареєстрував звернення про пошкодження паркану на порталі "Відкрите місто". Поки що на петицію відповідь не надіслали. 

Відео дня

Пенсіонерка Анастасія Іванівна проживає в першому під’їзді цього будинку. Жінка розповідає, що минулого літа мешканці першого під'їзду власноруч розмалювали паркан зі свого боку дитячими візерунками. Тут є райдуга, сонце, місяць, зображення тварин, ілюстрації до казок та мультфільмів. А от плити стоять похиленими вже кілька років. Коли ж саме вони зірвались з петель пенсіонерка не пам’ятає.

- Чи оце вже п’ять років чи два, як вони так стоять, - каже Анастасія Іванівна. – І то так страшно нахилились! Мої то діти вже дорослі, вони живуть не тут. Але ж другі дітки граються. Якщо, не дай Боже, щось станеться, то що тоді робити?

Чи зверталися мешканці до ЖЕКу пенсіонерка достеменно не знає. Радить запитати інших мешканців. Та ті лише хитають головою. Семеро із них стверджують, що й не бачили що ці плити були нахилені або ж попросту не звертали уваги.

У ЖЕКу про ситуацію не знають

Будинок за цією адресою належить до житлово-експлуатаційної контори №2. У самому ЖЕКу розповідають, що бетонні плити відносяться до території прикордонної академії. Більше 30 років тому академія відгородила ними навчальний плац від прибудинкової території.  Проте, про проблему із муром у ЖЕКу не чули. Кажуть, мешканці до них не зверталися.

- До нас по плитах не було жодного звернення від мешканців будинку. Мешканці мали хоча б до ЖЕКу написати заяву. Тоді ми й самі б переговорили з представником господарської частини академії, - пояснює начальник ЖЕКу Вадим Дудар. – Бо ж ремонтувати їх має академія. То би наш представник і їх представник вийшли на місце, обстежили, якщо там дійсно похилені плити, тоді б приймали якесь рішення.

Анастасія Іванівна розповіла, що дерева біля паркану вже старі. Вони сильно скриплять та трясуться під час вітру.Вадим Дудар переконує, що проблемою займуться завтра.

- Завтра зранку я дам завдання майстру зв’язатися із заступником ректора по господарській частині і вийдемо на місце подивимось що там робити, - каже начальник ЖЕКу.

Ремонтувати пошкодження будуть прикордонники

У прикордонній академії стверджують, що бетонний мур ставили ще у 1980-х роках. На плацу зі сторони будинку по Старокостянтинівському шосе в теплу пору року постійно проводяться навчання та тренування. Тож припускають, що бетонні плити похились саме під час січневих морозів. Відремонтувати пошкодження муру зобов’язалися зробити якнайшвидше.

- Сьогодні наша експертна комісія виявила пошкодження паркану, який розділяє територію академії та будинку по вулиці Старокостянтинівське шосе, - розповідає прес-секретар Національної академії прикордонних військ Володимир Захарчук. - Академія готова в найближчий час провести його ремонт.

Інформацію про проведення та виконання робіт силами академії обіцяють надати додатково. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up