Поліція просить не перевантажувати викликами лінію «102»

Поліція просить не перевантажувати викликами лінію «102»
Фіолетове світло у вікнах пов'язане зі спеціальними лампами для рослин
  • Правоохоронцям дзвонять через собачі нашийники, лампи для рослин та автомобільні сигналізації.

Поліція Хмельницької області просить громадян у темну пору доби вимикати кольорове світло, фітолампи, гірлянди, кольорові світильники, різноманітні світлові ефектів та будь-які світлові позначки на будівлях, авто та у громадських місцях. Це пов’язано із тим, що мешканці, помітивши щось подібне, викликають поліцію.

Крім того, у підозрілих випадках правоохоронці просять упевнитися в достовірності інформації, встановити точні дані та орієнтири, за можливості зробити фото та відео. Це допоможе уникнути марного відволікання сил поліції.

— Доходить до абсурду, коли людина бачить синю лампочку сигналізації на авто і вимагає негайно приїхати і перевірити, чи це дійсно сигналізація. Пора людям зрозуміти, що ця війна — не лише справа ЗСУ чи поліції. Це справа кожного з нас. І, перш ніж обривати лінію «102» з інформацією, що «хтось десь щось робить і негайно приїдьте й перевірте невідомо що», потрібно максимально оцінити достовірність інформації. Якщо підозри обґрунтовані (а не просто світловідбиваючий нашийник на собаці, бо і таке було) зібрати якомога точніші дані і орієнтири — адресу, геолокацію, прикмети, за можливості — зробити фото та відео. Це допоможе нам не розпорошувати сили на фейки, — розповіла речниця поліції Хмельниччині Інна Глега.

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up