Помер 33-річний Герой України Олександр Петраківський з Хмельницького

Помер 33-річний Герой України Олександр Петраківський з Хмельницького
  • Боротьба за його життя тривала понад 7 років.

Герой України та Почесний громадянин міста Хмельницького Олександр Петраківський помер після багаторічного лікування та реабілітації. Трагічну новину повідомив Павло Ткачук, ректор Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Олександр Петраківський навчався в академії й закінчив її у 2009 році. Подальшу службу проходив на посаді командира роти 8-го окремого полку спецпризначення у місті Хмельницькому, - повідомляє Центральна бібліотечна система.

З весни 2014 року виконував бойові завдання в зоні проведення АТО на Луганщині.

Відео дня

20 липня 2014 року розвідувальна група під командуванням Олександра забезпечувала проходження колони техніки Збройних Сил та сил добровольчого батальйону «Айдар» до аеропорту Луганська. Там спецпризначенці потрапили в засідку. Під час бою Олександр віддав побратиму свій шолом, щоб врятувати йому життя, однак сам отримав важке поранення в голову. Попри це не припинив командування й виносив поранених у безпечне місце. За це указом Президента України у 2014 році офіцеру присвоїли звання «Герой України».

Олександра Петраківського лікували у військовому шпиталі в Харкові. Однак через лікарську помилку в нього почали відмирати клітини мозку. Чоловік переніс клінічну смерть, два мікроінсульти та набряк мозку. Понад два роки пробув у комі. Його рятували в Ізраїлі, Польщі та США. З часом зусилля лікарів почали давати результат - Олександр міг сидіти, намагався стояти та самостійно їсти. Однак 29 серпня 2021 року серце Героя зупинилося.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (103)
  • Mariya Vovk

    😢😢😢😭💔🙏🙏🙏🙏🙏🙏🌹🌹
  • Марина Пивень

    Вічна пам'ять Герою!
  • Ніла Шаховал

    Вічна пам'ять.Співчуття рідним.
  • Читач20

    Вечная Память

keyboard_arrow_up