Посадовець Держгеокадастру Хмельниччини погорів на хабарі за "дерибан" державної землі

Посадовець Держгеокадастру Хмельниччини погорів на хабарі за "дерибан" державної землі
  • Виконуючий обов‘язки керівника Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області та його посередник пропонували 170 тисяч доларів голові Держгеокадастру. 



 

Детективи НАБУ 9 грудня затримали на хабарі у 52 тисячі доларів начальника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру, хабар мали передати голові відомства Роману Лещенку. Про це повідомляє пресслужба НАБУ. 

Як зазначається, силовики затримали "на гарячому" двох осіб, які надали кілька траншів у розмірі 52 тисяч доларів хабаря голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Сам очільник відомства написав у Facebook, що він допомагав НАБУ та СБУ "затримати зловмисників, які хотіли роздерибанити державну землю".  

Відео дня

"Після кількох місяців проведення оперативних заходів, спільно з НАБУ та СБУ, були затримані зловмисники, які хотіли роздерибанити державну землю. 

Виконуючий обов‘язки керівника Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області та посередник, які запропонували мені 170 тисяч доларів за сприяння у дерибані державних земель, були затримані під час передачі чергового траншу в розмірі 25 тисяч доларів.

Тривала спецоперація завершилася, і вже найближчим часом разом з правоохоронцями ми розкриємо подробиці", - написав він.

У НАБУ зазначили, що дії осіб попередньо кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі») КК України. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру.

Також слідство вважає, що один із затриманих може бути пов’язаний із компаніями, які надають послуги Держгеокадастру на проведення робіт із державної інвентаризації земель на територіях багатьох областей України у 2020 році. Відтак, не можна виключати, що ця особа може вплинути на зазначені процеси.

Як зазначається, розслідування зазначених фактів НАБУ здійснює з вересня 2020 року.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Остап

    Остап reply Остап

  • ivan ivanov

    Не може бути!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up