Потяг на Хмельниччині на смерть збив доньку: батько відсудив в «Укрзалізниці» 80 тисяч компенсації

Потяг на Хмельниччині на смерть збив доньку:  батько відсудив в «Укрзалізниці» 80 тисяч компенсації
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Втрата підкосила батька.
  • Сиротами зосталися діти.

Із позовом до суду звернувся чоловік, донька якого загинула 24 травня 2018-го від травм, отриманих після наїзду пасажирського потяга сполученням «Хмельницький-Київ» біля станції «Волоське». Сиротами зосталися його внуки.

Кримінальне провадження за фактом тієї події слідчий закрив, встановивши, що в діях машиніста немає складу злочину.

Позивач розповів, що втрата доньки зруйнувала його нормальне життя, завдала надзвичайного стресу, глибоких душевних страждань та викликала необхідність докладати додаткові зусилля для організації свого життя. Він просив суд стягнути з АТ «Укрзалізниця» на відшкодування моральної шкоди 250 000 гривень.

Відео дня

Деражнянський районний суд 8 вересня 2022-го позов батька задовольнив частково. Із відповідача постановив стягнути 80 000 гривень моральної шкоди, а не 250 000.

Та «Укрзалізниця» оскаржила це рішення. На її думку, суд не взяв до уваги те, що в діях загиблої був умисел, оскільки вона свідомо під час руху потяга перебувала на залізничній колії та не реагувала на звукові сигнали. Розмір моральної шкоди і підстави для її стягнення компанія назвала необґрунтованими.

Хмельницький апеляційний суд доводи «Укрзалізниці» про недоведеність позивачем обставин заподіяння моральної шкоди й розміру моральних страждань відхилив і залишив без змін рішення Деражнянського районного суду.

«Задовольняючи частково позов, місцевий суд виходив з того, що АТ «Українська залізниця», як володілець джерела підвищеної небезпеки, має нести відповідальність за завдану позивачу шкоду, - наголосили в ХАЕС. - Такий висновок суду відповідає обставинам справи і вимогам закону, уважає колегія суддів апеляційного суду».

Отож, «Укрзалізниця» сплатить батькові, котрий втратив доньку, 80 000 гривень моральної шкоди.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Самогубці скачуть під потяги а родичам моральну шкоду виплачуй.

    Тоді хай машиніст подасть на моральну шкоду від сім'ї загиблої, тому що наїзд на потерпілу визвав і у нього надзвичайний стрес, глибокі душевні страждання.

keyboard_arrow_up