Родина відсудила в «Укрзалізниці» 200 тисяч гривень за збитого потягом чоловіка

Родина відсудила в «Укрзалізниці» 200 тисяч гривень за збитого потягом чоловіка
Фото ілюстративне
  • Чоловік потрапив під поїзд неподалік села Богданівці.

  • Дружина та донька загиблого подали на перевізника до суду. 

Трагедія трапилась ще в грудні минулого року. Неподалік станції Богданівці Хмельницького району 21 грудня, близько 23.35, чоловіка збив потяг «Київ-Ужгород». Внаслідок травм він помер. Це сталось за 400 метрів від залізничного переїзду. 

Дружина та доросла донька загиблого подали до суду на перевізника. В позові вони зазначили, що втратили  близьку людину, зазнали страждань та душевного болю у зв`язку з цим, та залишились без годувальника. 

Обидві жінки мешкали разом із загиблим, відзначали сімейні свята. Ніхто їм не зможе замінити чоловіка та батька.

Відео дня

— Найтяжче для позивачів  усвідомлювати факт,  що  чоловік помер не природною смертю, а насильницькою — внаслідок наїзду потягу, — йдеться у судовому рішенні

Вони просили в суду стягнути з «Укрзалізниці» на їх користь по 250 тисяч гривень на кожну в якості компенсації моральної шкоди.

Та представник перевізника зазначив, що чоловік не дотримався правил безпеки, коли переходив через колію. Чому той перебував на коліях, слідство не встановило. Експертиза показала, що загиблий був тверезий. Та й у діях машиніста не знайшли криміналу. 

В суді розглянули матеріали справи та вирішили задовільнити позов частково. Тож на користь дружини та доньки суд стягнув з «Укрзалізниці» по 100 тисяч гривень на кожну. 

Читайте також: Представився Гамалієм та просив грошей: шахрай хотів видурити 48 тисяч в комунального підприємства

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Роман Загвойський

    Це дурня машині і помічник не несудь ніякої відповідальності Як вони б наїхали на колійників то щеб розбирались чи було видане попередження на роботу колійників як не було видано неслиб відповідальність колійники чому працювали без попередження
  • Лариса Кулачук

    Пішохід винен но не машиніст!!!!!!
  • Viktoria Gorohovskaya

    Це не нормально!!!
    А машиністові, хто буде відшкодовувати моральну травму?
    Я розумію в людини горе...втратили годувальника, але не подяг виїхав на узбіччя чи тротуар, а чоловік сам пішов не безпечним для себе шляхом!
    Уявіть, що відчуває машиніст і помічник, коли бачать людину...сигналять, гальмують...і стається в більшості випадках...біда для всіх, оскільки за спиною багато вантажних вагонів, це не авто , що пригальмував і одразу стоп!!!
    Я вважаю це рішення взагалі...вибачте дурнею!!!
  • Наталія Кушнір

    Які б вимоги виставляла ця родина,якби їх чоловік був на місці машиніста?

keyboard_arrow_up