Пожежа у школі №1: що сталося та які причини

Пожежа у школі №1: що сталося та які причини
  • Вогонь спалахнув на четвертому поверсі будівлі ССЗШ №1 у Хмельницькому.
  • Дітей та працівників евакуювали.
  • Що відомо про обставини та причини події, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Сьогодні, 19 вересня, навчальний процес у першій школі, що на вулиці Староміській, зірвав стійкий запах диму. Поряд зі спортивним залом загорілося підсобне приміщення. Там зберігалися мати та м’ячі. Дітей на той час у спортзалі не було, урок фізкультури проводився на вулиці.

Першим задимлення помітив охоронець, який і викликав рятувальників. Поки ті їхали, працівники школи викликали рятувальників та самотужки намагалися загасити пожежу. Освітяни ще до приїзду пожежних встигли вивести 395 дітей якнайдалі від небезпеки — у парк Чекмана. Також евакуювали 88 працівників.

Відео дня

Виклик надійшов о 10:03. Гасити пожежу прибули 10 пожежних машин та 42 вогнеборця. Також на місце події прибула карета швидкої, однак допомога лікарів нікому не знадобилася. Ліквідували займання о 10:57. Пожежа охопила площу розміром 35 квадратних метрів.

Як стало відомо журналістам vsim.ua, у червні цього року в навчальному закладі проводили позапланову протипожежну перевірку. Тоді фахівці ДСНС виявили 15 порушень.

— Згідно з чинним законодавством виненесено приписи усунути порушення, однак про подальші перевірки мені наразі не відомо. В області понад 1400 навчальних закладів й інформації по кожному я не маю, — каже керівник прес-служби Головного управління ДСНС Хмельницької області Андрій Козак.

У Департаменті освіти вважають, що пожежа сталася внаслідок короткого замикання. Таку версію журналістам vsim.ua повідомила виконуюча обов’язки директора Департаменту освіти та науки Людмила Корнієцька. Однак у ДСНС повідомляють, що процес встановлення остаточних причин пожежі займе до 10 днів.

Після пожежі уроки у школі скасували. За інформацією, яку vsim.ua надала директор ССЗШ №1 Олена Броварська, навчальний процес відновлять завтра, 20 вересня. Однак уроки на четвертому поверсі проводити не планують. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Саня

    Оце директора прибацана на всю голову людина, добре що вона з універу Україна пішла, її всі ненавиділи там ) відновити навчання у школі, яка вчора горіла... правильно, навіщо перевіряти стан аудиторій після пожежі, навіщо щоб все вивітрилось )) )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up