“Пропонують визволити родичів з полону”: в поліції Хмельниччини розповіли про шахрайства

“Пропонують визволити родичів з полону”: в поліції Хмельниччини розповіли про шахрайства
  • З початку війни почастішали випадки телефонних шахраїв, які використовують нестабільність й тиснуть на страхи воєнного часу.

На телефонну лінію поліції від хмельничан за дві доби надійшло майже десять повідомлень про підозрілі телефонні дзвінки від шахраїв. Одні благали перерахувати гроші на потреби військових, а інші пропонували визволити рідних з полону за гроші. Про це повідомили у Facebook поліції.

Ніхто з людей, не перерахував кошти, а спершу звернувся до поліції, щоб верифікувати інформацію та пересвідчитись у правомірності.

Зазвичай шахраї не нехтують порушенням норм моралі та не мають цінностей. Вони швидко реагують на політичну ситуацію, чутливі теми й адаптуються, створюючи нові схеми оману, граючи на почуттях батьків, патріотизмі й бажанні допомогти.

Відео дня

Раніше зловмисники телефонували до громадян під виглядом правоохоронців чи лікарів, з легендою «ваш син/дочка потрапив/ла у ДТП і потрібні кошти на лікування», то нині вони ж, представляются волонтерами або ж людьми, які допомагають повернути з полону рідних.

Не піддавайтеся на хитрощі й не дайте ввести себе в оману. Не дійте під впливом емоцій. У випадку подібних дзвінків фіксуйте номер, з якого вам телефонували та повідомляйте про спробу шахрайства на лінію «102».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up