Псевдополіціянт та пседобанкір: шахраї «кинули» жителів Хмельниччини на понад 100 тисяч

Псевдополіціянт та пседобанкір: шахраї «кинули» жителів Хмельниччини на понад 100 тисяч
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Дізнавайтеся, до яких схем вдалися аферисти, щоб не потрапити на їхню «вудку».

Шахраї продовжують наживатися на довірливості українців. У розставлені аферистами сітки днями потрапили троє мешканок Хмельниччини, інформують у поліції.

Псевдополіціянт

До 51-річна жительки Дунаївців зателефонував невідомий. Представився правоохоронцем. Повідомив, що її син начебто когось побив. Для того, щоб він не був притягнутий до відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень, потрібні гроші.

На вказаний псевдополіціянтом рахунок дунаївчанка перерахувала 40 000 гривень. Тільки згодом жінка зрозуміла, що стала жертвою шахраїв.

Відео дня

Псевдобанкір

Невідомий, який зателефонував до 51-річної хмельничанки, представився працівником служби безпеки банку. Повідомив про необхідність покращення ступеню захисту її картки. Слово за словом, вивідав усю необхідну інформацію та поцупив з рахунку жінки 46 230 гривень.

Фішингове посилання

На шахрайську «вутку» потрапила і 37-рінча хмельничанка. Жінка в одному з месенджерів перейшла за фішинговим посиланням на вебресурс «Є-допомога». Нічого не підозрюючи, ввела особисті дані та реквізити банківської картки. Після цього з її рахунку відразу ж зникли 26 257 гривень.

ДОВІДКА.
Фішинг (фейкові посилання) – вид інтернет-шахрайства, під час якого зловмисники намагаються отримати конфіденційну інформацію про користувачів, дані банківських карток, логіни, паролі.
Таке посилання шахраї маскують цілеспрямовано так, щоб відвідувач вважав, що користується відомим справжнім ресурсом.

За усіма фактами шахрайства правоохоронці здійснюють перевірки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up