Кам’янчанин хотів легко заробити, а втратив понад 300 тисяч

Кам’янчанин хотів легко заробити, а втратив понад 300 тисяч
Фото зі сторінки Кам'янець-Подільського районного управління ГУ НП у Хмельницькій області
  • Чоловік став жертвою фінансових шахраїв.

Аферисти не втомлюються вигадувати нові шахрайські схеми. На один із їхніх гачків потрапив 52-річний кам’янчанин.  

На початку лютого чоловік знайшов в інтернеті сайт, на якому йшлося про великі відсотки від інвестування коштів. Тільки за реєстрацію на ньому він заплатив близько 12 тисяч гривень, зазначають у поліції.  Опісля ж майже два місяці перераховував різні суми грошей на вказані шахраями банківські рахунки, намагаючись збагатитися.

Коли сума, яку вклав в проект, сягнула понад 300 тисяч гривень, кам’янчанин вирішив зняти свої кошти з рахунків, але не зміг.

Відео дня

Координатор проекту повідомив, що за дострокове зняття грошей він має доплатити ще чималий відсоток від суми. Тільки тоді чоловік зрозумів: його обдурили. Звернувся до поліції. Слідчі відкрили за даним фактом кримінальне провадження за статтею про шахрайство.

Як не стати жертвою фінансових шахраїв

Сподіваючись на швидкий заробіток, українці часто стають жертвами фінансових шахраїв.

Не довіряти інвестиційним пропозиціям, які знайшли не ви, а вони самі до вас нав’язуються телефоном, месенджером або поштою, закликають мешканців краю правохоронці.  

Шахраї, акцентують, створюють веб-сайт і реєструють сторінки в соцмережах, на яких розміщують інформацію про компанію та свої «проекти». Зазвичай все, що публікується на таких сторінках, має на меті переконати якомога більше людей «інвестувати» свої кошти.

Щоб більш-менш успішно інвестувати, потрібно хоча б поверхнево розбиратися в основах інвестування або отримати незалежну консультацію щодо інвестиційного проекту.

Варто перевірити репутацію проекту через пошукові запити в Інтернеті, а також сам сайт, компанію, ліцензію, контакти, тексти користувацьких угод.

Сайт можна перевірити на офіційній сторінці Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами у нашому Telegram-каналі - https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up