Птахів, які "бомблять" сквер Шевченка, будуть відлякувати “Коршуном”

Птахів, які "бомблять" сквер Шевченка, будуть відлякувати “Коршуном”
  • Від птахів, які оселились у парку Шевченка, неможливо відбитись. Їхнім послідом вкриті майже всі лавки.
  • Хмельничани кажуть, щоразу змушені протирати сидіння серветкою, аби не заляпатись.
  • Комунальники ж збираються відлякувати птахів “Коршуном”.

Проблема з птахами в сквері Шевченка знайома всім хмельничанам. Коли заходиш у парк, то не знаєш куди сісти, бо всі лавки - в пташиному посліді. І хоча у сквері завжди людно і там відпочивають і молодь, і пенсіонери, і молоді матусі, вибрати чисте місце майже неможливо. Навіть вже сидячи на лавці, можна не встигнути ухилитися від пташиної “бомбочки”. Журналісти vsim.ua запитали у хмельничан, чи не заважають їм птахи відпочивати у парку.  

Вся бруківка заплямована пташиним послідом

Аби дізнатись, чи планують комунальні служби міста “виводити” птахів зі скверу Шевченка, зателефонували в КП по зеленому будівництву. Саме їхні працівники займаються обслуговуванням парків і скверів міста.

Відео дня

- Проблема з птахами існує не тільки у нас у місті чи в країні. Ми не можемо, як до прикладу, в парку Франка зробити омолодження дерев, адже сквер Шевченка відноситься до історичної пам’ятки. Ми не маємо дозволу на цей процес. Кожної весни, коли у птахів період розмноження, ми збиваємо місця гніздування. Також ми придбали новий прилад для відлякування птахів, - розповідає начальник КП по зеленому будівництву Хмельницької міської ради Микола Дроздов.

На лавочках неможливо сидіти

Розповідати про те, як працює акустичний відлякувач птахів, Микола Дроздов відмовився. Мовляв, боїться, що апаратуру можуть зламати. Ми перевірили, що такий відлякувач для птахів обійдеться у 3000-4000 гривень залежно від моделі.

Підготувала Крістіна Христофорова

Якщо не змити послід одразу, від нього залишаються плями
Сидіти у парку небезпечно. Доводиться ухилятись від пташиних "бомбочок"

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Maxim Polyakov

    як працюе вин не сказав....?????? то гугл скажет.....дроздов гонял дроздов.....
  • Анонім

    Не знаю як птахів, но людей за 5 хв точно з парку розжене.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up