Репортаж з Озерної: як «Хмельницькводоканал» відключає боржників (ФОТО, ВІДЕО)

Репортаж з Озерної: як «Хмельницькводоканал» відключає боржників (ФОТО, ВІДЕО)
  • Понад 20 споживачам відключили воду
  • 21 березня Працівникам потрібен лише доступ на дах до комунікацій
  • Як все відбувається бачила журналістка vsim.ua

 

Від слів перейшли до справи.  Сьогодні, 21 березня, працівники МКП «Хмельницькводоканал»  відключили воду 20 споживачам. Це люди, які заборгували понад тисячу гривень. Наразі у списку на від'єднання від комунікацій - 10 922 хмельничанина, які сумарно винні підприємству майже 65,4 мільйона гривень. 

Відео дня

 - Економічний фронт ніхто не відміняв і справа в тому, що свідомі громадяни повинні сплачувати за комунальні послуги задля допомоги нашим захисникам. На сьогодні понад 88 тисяч споживачів заборгували 82,5 мільйона гривень. І 23 мільйони - це борги, які накопичилися вже в умовах війни, - розповіла заступниця директора з обліку та розрахунків споживачів МКП «Хмельницькводоканал» Оксана Ількова.  

Кому не пощастило сьогодні 

Першими у списку стали мешканці чотирьох будинків по вулиці Панаса Мирного. Одна з квартир, яка сьогодні залишилася без комунікацій, заборгувала понад 11 тисяч гривень. Майстри, маючи доступ до даху, завдяки спецобладнанню, перекрили споживачам доступ до каналізації. 

Як все відбувається 

В каналізаційній трубі, яка знаходиться на даху будинку, є розмітки по поверхах. Працівники комунального підприємства знаходять той, на якому проживає боржник, а також його квартиру та блокують доступ до води. На загальну трубу, тобто інших мешканців будинку, це не впливає. 

- Це займає лише 10-15 хвилин, - розповів майстер по відключенню боржників МКП «Хмельницькводоканал» Анатолій Волошкевич. Каже - якщо боржники вдома і пускають в квартиру - то їм ще й перекривають воду. Тим, хто не відчиняє двері - блокують  каналізацію. А це означає, що не працюватиме ні пральна машина, ні сходитимуть стоки з ванни та унітазу. Детальніше послухайте тут. 

 

У них був час розрахуватися

Мешканців цієї квартири попереджали заздалегідь, - каже начальниця відділу по збору платежів населення та відключення боржників МКП «Хмельницькводоканал» Нонна Бабчинська. Перше сповіщення принесли ще 19 лютого. Додатково телефонували і вчора, 20 березня. Окрім них мали бесіду ще з 18 боржниками. 

- Вчора ми стали обдзвонювати перші будинки, це мікрорайон Озерна, і з 18 чоловік, яким ми телефонували, 8 одразу вислали нам на вайбер квитанції про оплату. Навіть прийшла одна жінка в якої борг 26 тис., заплатила тисячу, сказала, що тільки влаштувалася на роботу і ще принесе дві тисячі й укладе угоду. Тобто якщо людина хоче заплатити і боїться залишитися без наших послуг - звертається до нас і ми йдемо на зустріч, - розповіла Нонна Бабчинська. 

Як відновити доступ  

Після завершення робіт боржникам залишають акт про відключення. У «Хмельницькводоканалі» пояснили: повернути водопостачання та водовідведення можуть так само швидко, як і відключили. Потрібно лише розрахуватися з боргами та написати заяву. Як це зробити - детально описали тут.  Якщо споживачі все виконають до 15:00 - то вода з крана потече ще того ж дня. Якщо пізніше - наступного ранку. 

Читайте також: 

Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал»

Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач47

    Нарешті комунальники ( не лише ці) дочекались дозволу продовжувати тортури над споживачами замість того щоб налагоджувати діалог, надавати краще послуги, застосовувати гуманні методи отримання оплати.
  • Валерий Златогурский

    А що каже управління по захисту прав споживачів ? Чи вони в писки води набрали ???
  • Читач35

    Дустом їх спробуйте. В Америці неграм продуктові картки регулярно дають. А в нас здихай під час війни, щоб закінчилась епоха бідності. Тільки пенсіонерам Симчишин для власного  піару раз в рік дає.
  • Tereshenko

    Дайте спочатку людям роботу.  Тарифи завищені в десятикратному розмірі.

keyboard_arrow_up