Ресторан і два зали: яким бачать оновлений кінотеатр Шевченка

Ресторан і два зали: яким бачать оновлений кінотеатр Шевченка
  • Громадська ініціатива "ProProstir" розробила концепцію подальшого розвитку кінотеатру Шевченка. 
  • Спочатку провели обговорення і послухали думки хмельничан. А тепер представили можливий проект. 
  • Як міг би змінитись кінотеатр, дізнавались журналісти vsim.ua. 

Ще у травні 2016 у кінотеатрі Шевченка розпочали капітальний ремонт. На нього виділили більше 3 мільйонів гривень. Спочатку замінили дах, а потім взялись за внутрішні роботи. Старі труби викинули і поставили нові, а як тільки почали довбити стіни, зі стелі посипалась штукатурка і каміння. Тоді роботи призупинили.

Вже у 2017-ому в міській раді запланували повністю оновити кінотеатр. Для того, аби розробити проект, запросили активістів з громадської ініціативи "ProProstir". Саме вони провели опитування мешканців, а також громадське обговорення. Після того, як зібрали пропозиції, розробили концепцію розвитку будівлі кінотеатру.

Отож, що планують змінити, дізнавалися журналісти vsim.ua. Втілювати у життя запланований проект поки не будуть, шукатимуть інвесторів. На 2018 рік запланували лише зробити експертизу будівлі, оскільки вона є культурною пам'яткою міста. 

Відео дня

Основні перетворення у будівлі кінотеатру

  • Пропонується поділити кінозал за два незалежних зали. Один менший буде для кінопоказів, інший більший - для виступів, лекцій, презентацій або тренінгів. Перший матиме 122 місця, другий - 254 місця. Обидва зали планують забезпечити окремими евакуаційними виходами, спільним холом, гардеробом і фойє. 
  • У більшому залі хочуть встановити телескопічні трибуни. Такі конструкції займають менше місця і дозволяють використовувати рівну поверхню залу для інших потреб. 
  • Приміщення планують зробити більш відкритим для громади. Тобто фойє, гардероб і холи мають стати більш комфортними для перебування відвідувачів. 
  • При вході у кінотеатр хочуть відкрити сувенірну лавку, де б мешканці могли придбати продукцію, яка асоціюється з Хмельницьким. 
  • Орендну площу хочуть зменшити лише на 100 квадратів. Зараз орендарі "тримають" майже 1000 квадратних метрів. 
  • Пропонується змінити формат кафе "Наомі". Його планують зробити більш відкритим і доступним. Вхід до нього хочуть відкрити не лише ззовні, але й зсередини. Крім того, його площу планують розширити, аби була можливість проводити там тематичні вечори, зустрічі та музичні виступи. 
  • В частині будівлі, яка виходить на сквер, хочуть відкрити кав'ярню-кіномузей. Цей простір матиме свою особливу легенду і буде розташований на місці колишньої проекторної. 
  • Простір на другому поверсі, що з однієї сторони примикає до головного фасаду будівлі, а з іншого - до фойє зі сходами, хочуть віддати під арт-простір. Цей зал буде надаватись мешканцям безоплатно, але за попереднім узгодженням з адміністрацією під проведення презентацій, виставок чи перформансів. 
  • Простір на другому поверсі, що примикає до заднього фасаду, планують віддати під відкриту терасу, де могли б відпочивати хмельничани. 
  • Простір на другому поверсі, який виходить на фонтани, хочуть перетворити у IT-hub. Це додасть місцю творчої енергетики інтелектуальної праці. 
  • Простір на другому поверсі, що виходить на готель "Жовтневий", планують віддати під мультифункціональний зал, який зможуть погодинно орендувати тренери з танців, фітнесу, йоги, пілатесу. Також ця зона зможе використовуватись під майстер-класі чи мінівечірок. 
  • Пропонується зробити надбудову третього поверху. Над великим залом хочуть змонтувати вищі просторові металеві конструкції, накрити це покрівлею, а торець засклити. Такий прийом пустить світло у зал і зробить його більш привабливим для проведення різних подій. 
  • На третьому поверсі планують відкрити ресторан, вікна якого виходитимуть на центральну вулицю міста - Проскурівську. 

План першого поверху
План другого поверху
План третього поверху

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Віктор Ярославцев

    Я сказав, що на це 10 років піде. В міськраді працює багато молодих дівчат, напевне чиїсь родичі.
  • Dmytro

    Так ж історія з Проскуровим на вул. Інститутській, замість того, щоб продати цю будівлю з умовою виділення забудовником 200-300кв. м місту під громадські гуртки. Забудовникам дали в аренду шмат землі біля самого Проскурова, де з'явилася будівля яка просто повністю знищила нормальний вигляд вулиці. Проскурів як був зруйнований так і є зруйнованим, але планують відновлювати за купу грошей, але без ніякого бізнес плану, просто мета зробити тир і гурток вишивання, вирощувати патріотів:))  А те що це ляже на платників податків на багато років на перед вони не подумали. Ми ж не при комунізмі живемо.
  • Dmytro

    Думаю сама будівля немає історичного значення.

    Чому місто не може продати цей об'єкт у приватну власність?

    Ми живемо в капіталістичному суспільстві, дивимося на Європу, в нас типу вільний ринок, який сам визначить чи потрібен там кінотеатр чи ні, чи потрібні магазини, чи потрібні ресторани, чи потрібні айті-хаби.

    Таким чином місту не потрібно було б витрачати купу коштів на утримання будівлі, тому як в ефективність і прибутковість ведення бізнесу містом я не вірю.
  • Михайло Хабаль

    гниль...повсюдна гниль управлінців сіє зневіру людей в місцеве самоврядування...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up