«Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат

«Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат
Фото: Хмельницька обласна державна адміністрація
  • 13 громад області долучились до проєкту “Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату”.

Вчора, 17 квітня, у Хмельницькому на зустрічі, присвяченій розвитку патронату, оголосили про старт проєкту «Родина для кожної дитини». Для цього обрали 13 територіальних громад області, які візьмуть участь в ініціативі.

Про  це повідомили у Хмельницькій обласній державній адміністрації. 

В ОДА розповіли, що зараз, в умовах війни, багато дітей і сиріт опинилися в складних життєвих обставинах. Тому розпочинають проєкт для того, щоб ні одна дитина не потрапила на вулицю, натомість зростала у сімейному вихованні, адже так вона отримає кращі умови життя та достатньо уваги.

Відео дня

«Аби кожна дитина, яка за певних умов опинилася в складних життєвих обставинах чи без батьківського піклування, продовжувала рости в повноцінній сім’ї», йдеться  у дописі.

Для здійснення задуманого на конкурсних засадах були обрані 13 територіальних громад, які візьмуть участь у проєкті.

Це 3 громади Кам’янець-Подільського району (Дунаєвецька, Новодунаєвецька, Чемеровецька), 8 громад Хмельницького району (Антонінська, Городоцька, Волочиська, Летичівська, Меджибізька, Розсошанська, Теофіпольська, Ярмолинецька) та 2 громади Шепетівського району (Сахновецька, Шепетівська).

В ОДА зазначили, що проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» буде  фінансуватись з допомогою партенерів з Євросоюзу. 

Читайте також:  У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up