Російська музика у Хмельницькому: де вмикають пісні країни-агресора

Російська музика у Хмельницькому: де вмикають пісні країни-агресора
Фото з відкритих джерел
  • У Хмельницькому знову зафіксували прослуховування російської музики.
  • Цього разу в гриль-барі, що в “Оазисі”.
  • У закладі коментувати це для ЗМІ відмовилися. 

Хмельничани вже не вперше вмикають в громадських місцях російську музику. То заграє шансон, то реп. Все це - як до 24 лютого 2022 року, так і після. Фіксують все на відео місцеві активісти, які і поліцію на місце викликають, і надають подібному неабиякий розголос.

До того ж ще влітку 2022 року Хмельницька міська рада прийняла рішення про заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Хмельницької тергромади. 

А саме під забороною:

Відео дня

Однак дану заборону ігнорують працівники деяких закладів у Хмельницькому. Зокрема - вчора, 1 березня, в соцмережах з’явилося відео з ТРЦ “Оазис”, а саме з гриль-бару “Melrose”. Він розташований на другому поверсі. Активісти зафіксували, як в закладі лунає пісня радянського виконавця Віктора Цоя. 

Хмельничани, які є постійними відвідувачами даного закладу, розповіли - наразі “Melrose” припинив свою роботу. А останні дні працівники бару збирають майно для залишення приміщення. Журналістам vsim.ua у барі відмовилися надавати коментарі стосовно вище описаного для поширення в ЗМІ. 

 

Також нагадаємо: в закладі “Melrose” неодноразово фіксували тарганів. Їх помічали просто в залі для гостей. Відео було опубліковане в спільноті “Хмельницький LIVE” у Telegram. 

А в День пам’яті Героїв Небесної Сотні, 20 лютого, російський шансон слухали в кав’ярні  “GrEek”, що по вулиці Романа Шухевича. На місце події викликали поліцію. Проте адмінматеріали так і складені не були. Правоохоронці тоді пояснили: по приїзду факт повідомлення про здійснення правопорушення не підтвердився. Разом із тим, хмельничани стали розповідати в соцмережах, що з даного закладу на Шухевича не вперше лунала російська музика. 

А рік тому, за кілька днів до повномасштабного вторгнення скандал навколо російської музики стався в ресторані “Panorama” на Озерній. Там включили пісню "Как упоительны в россии вечера". Відео з цим оприлюднив в Instagram Андрій Задворний - учасник шоу "Холостячка-2". У сторіс чоловік розповідав, що на його зауваження дівчина, яка працювала діджеєм у ніч з 20 на 21 лютого, відреагувала відмовою і не вимкнула російську пісню.

Згодом відео із цим потрапило до депутата Хмельницької облради Віктора Бурлика. Він разом з компанією завітав до закладу. В результаті, було звільнено діджея, який увімкнув російську композицію.

Наразі “Panorama” вже не працює, а на місці ресторану відкрили інший заклад.

Читайте також: Які курси валют в обмінниках та чого очікувати хмельничанам

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Андрей Гришнюк

    А чого ви до музики В.Цоя зараз вчіпилися?

    Як я на початку вторгнення писав що в місті лунає сучасна російська преса (саме російська),то мене і обзивали ,і поблокували по деяких пабліках....

    Зараз дуже патріотичні всі стали !😡

    Нічого що такі як Цой, Висоцький,ДДТ це як легенда!...

    Може ми тоді також і фільми дивитися не будемо, наприклад "В БОЙ ИДУТ ОДИНИ СТАРИКИ" там же також на російській мові Биков розмовляє....

    Думайте уже трішки головою ,а не тим на чому шапка надіта!
  • Читач41

    Багато є гарних пісень українською, треба слухати тільки їх:

    https://youtu.be/8i-NvWo3_b4

  • Читач41

    Краще б слухали українське:

    https://youtu.be/mfUuaR_gEs0

  • Валерій Світельський

    Спалити до тла разом з Цоєм.

keyboard_arrow_up