Розбавлене пальне і менше вихідних: що зміниться для українців з травня

Розбавлене пальне і менше вихідних: що зміниться для українців з травня
  • Підготували основні зміни, які чекають на хмельничан та переселенців наступного місяця.

Виплати переселенцям

У травні буде змінений принцип визначення зон бойових дій, на підставі яких надаються виплати внутрішньо переміщеним особам (переселенцям). Від 24 лютого статус переселенців надавали мешканцям всіх областей, де тривали активні бойові дії, а також Волинської, Дніпропетровської та Одеської областей.

Надалі статус переселенців надаватимуть мешканцям визначеного переліку ОТГ. Люди, які не є мешканцями цих громад, виплат надалі не отримуватимуть.

Розбавлене пальне

Від 1 травня виробники пального будуть зобов’язані додавати не менше 10% біопалива до бензину та дизелю. Ця норма не стосуватиметься бензинів з октановим числом 98 та вище, а також бензинів для потреб ЗСУ, Державного резерву та створення мінімального запасу нафтопродуктів.

Відео дня

Графік вихідних

2 та 9 травня будуть робочими днями, а не вихідними. Такі зміни в графіку вихідних та святкових днів зумовлені воєнним станом. Таким чином хмельничани матимуть тільки стандартні вихідні у суботу на неділю. Загалом їх у травні буде дев’ять.

Нагадаємо, що протягом останніх років в Україні 8 травня відзначають День пам’яті та примирення, а 9 травня — День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього ж року все може змінитися. У парламенті зареєстрували законопроєкт, яким пропонують графік свят змінити.

8 травня пропонують відзначати єдиний День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ця дата буде вихідним днем. 9 травня відзначатимуть тільки День Європи. На цю дату вихідний пропонують не давати.

«ПриватБанк» без «Бонус+»

1 травня «ПриватБанк» припиняє надання послуги «Бонус+». Всі залишки на бонусних рахунках клієнтів будуть перераховані на потреби ЗСУ. Доти їх можна витрати на власні потреби. За даними пресслужби «ПриватБанку», загалом на бонусних рахунках його клієнтів є 600 мільйонів гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Валентина Барановская

    А я ще раніше свої гроші з Бонус+ в Дії перевела на допомогу ЗСУ.
  • Владимир Шевченко

    Абрамы наглеют  дальше ,мы не сомневались что так будет .

    ЧитачЧитачів reply Владимир Шевченко

    Через твій язік твій пращур, Тарас, в гробу перевертається.
  • ЧитачЧитачів

  • Ирина Косметико

    Мені теж не шкода бонусів але тільки нашим хлопцям військовим!

keyboard_arrow_up