“Розводять тварин у неволі”: люди поскаржились на парк хижаків у Сатанові

“Розводять тварин у неволі”: люди поскаржились на парк хижаків у Сатанові
  • “Парк хижаків Арден” - реабілітаційний центр для диких тварин у Сатанові.
  • Днями працівники похизувались поповненням у родині ведмедів. 
  • Люди обурені, що працівники порушують закон і розводять тварин у неволі.
  • Дізнавайтесь подробиці інциденту.

Невелике селище Сатанів на Хмельниччині відоме не лише завдяки санаторіям. Там розташований реабілітаційний центр для диких тварин, який має площу 32 гектари. До слова, він є одним з найбільших в Україні. 

Відомо, що “Парк хижаків Арден” створили з метою зберегти популяцію тварин та адаптації хижаків до подальшого життя в дикій природі. Тут можна побачити ведмедів, вовків та лисиць. Тваринам облаштували умови максимально подібні до тих, в яких вони існують у природі. Днями “Арден” потрапив у так званий скандал. Все через нове потомство ведмежат, яке народилось на території реабілітаційного центру. Розповідаємо подробиці.

Потомство дала евакуйована ведмедиця з Харкова

Похизувались поповненням у ведмежій родині працівники центру. Цю інформацію вони опублікували на власній сторінці в Instagram 26 квітня. 

Відео дня

Та замість позитивної реакції, люди в коментарях обурені. Мовляв, “Парк хижаків Арден” не має дозволу на розведення ведмедів, чим порушує закон. Користувачі звертаються під дописом до Національної поліції і благодійної організації з порятунку тварин “UAnimals”.

  • Ви порушуєте закон, коли розводите диких тварин у неволі!
  • Нащо розмножувати тварин у неволі??? Схаменіться!!!
  • Чи вже є хто купить і так ви заробляєте? Чи ви гарантуєте перебування малих з мамою до двох років? Гарантуєте їм безпеку?
  • Нічого милого у розведенні тварин у вольєрах немає. 

Додамо, що численні коментарі, які люди залишають на сторінці реабілітаційного центру, залишаються без відповіді.

У парку тривала перевірка

“Парк хижаків Арден” знаходиться на території Національного природного парку “Подільські товтри”.  За дорученням Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів 25 квітня на території реабілітаційного центру провели перевірку щодо “порядку утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах”. На місці працювала комісія, яка з’ясувала, що днями з барлоги вийшла ведмедиця з потомством, що є недопустимим для реабілітаційних центрів. 

Також додали, що адміністрація Національного парку буде звертатися до відповідних контролюючих  органів з метою врегулювання ситуації у юридичному полі. Працівники також подякували екоактивістам і громадськості за небайдужість. 

Згідно положення, центри реабілітації диких тварин - юридичні особи, створені з метою організації порятунку, утримування та лікування в умовах неволі диких тварин, що потрапили туди внаслідок травми, стихійного лиха, незаконного вилучення з природного середовища, з метою фізичної та психологічної реабілітації з можливістю повернення у дику природу або пожиттєвого утримання.

За яких умов допускається утримання та розведення диких тварин у неволі?

Утримання диких тварин у неволі допускається, якщо:

Утримання диких тварин у неволі без створення відповідних умов не допускається. Такі положення зазначені у наказі Міністерства охорони навколишнього природного середовища. 

Журналісти vsim.ua неодноразово звертались за коментарем до адміністрації “Парку Хижаків”. Отримати відповіді нам так і не вдалося. До слова, за вказаним номером на сторінках у соцмережах додали, що всі питання узгодять з керівництвом і нададуть відповідь. Щоправда, зворотнього зв’язку так і немає. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • Вадим Бойчук

    Фейковий зоопарк щоб дати змогу Арден Паласу захопити ліс навкруги.
  • Катерина Мудрик

    Згідна з попередніми коментарями, навіщо їх каструвати, якщо їх і так мало? Тим паче під час війни багато тварин загинули у зоопарках
  • ЧитачЧитачів

    Живіть і розмножуйтесь. А хто скаржиться - вже не має функції розмноження і від цього сходять з розуму.

keyboard_arrow_up