Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж

Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж
  • «Волонтери Поділля» влаштували 9-й ярмарок.

  • Збирають кошти на тактичну медицину для війська.

  • Під час попередніх благодійних заходів вдалося зібрати 810 тисяч гривень. 

2 травня. Центр міста. Волонтери. Ярмарок. Біля наметів стовбичать перехожі. Розглядають, купують, приміряють прикраси. «Це дуже гарно. Придбала б всі. Але ще треба залишити гроші на паски», – каже одна з жінок, яка міряє намисто. Намисто ручної роботи. Саме таких виробів є на ярмарку чимало. До їхнього виготовлення приєдналися майстри як з Хмельницького, так і з інших міст.

Сьогодні, о 12 годині, біля Дитячого світу розпочався благодійний великодній ярмарок. Організатори – «Волонтери Поділля». Проводять такий захід вже вдевʼяте. Під час попередніх вдалося зібрати 810 тисяч гривень. Про це розповіла волонтерка Анна Маєвська.

В одному з наметів соєві свічки. В іншому – смаколики. Наприклад, паски, кекси, желе й інше смачненьке не спокуситися на яке важко. Також тут є м’які іграшки, сумки, патріотичні деталі для інтер’єру та посуд. Хмельничани, підходячи до наметів, губляться від вибору. Йдуть від одного до іншого. Хочуть придбати бодай щось, аби долучитися до допомоги війську. Адже 100% з прибутку на ярмарку піде на такмед для наших захисників. Саме на це запити до волонтерів надходять дуже часто. Тому вчергове волонтери організовують подібний ярмарок. Так долучають людей до підтримки військових.

Відео дня

«Гарна ініціатива, адже можна й собі щось придбати, й допомогти нашим бійцям», – каже ще одна жінка, яка щойно придбала чокер ручної роботи.

– Ми плануємо купити турнікети «Січ» для наших військових. Нам потрібно 150 штук – це майже 90 тисяч гривень. Звичайно, розглядаємо варіант придбати їх більше, адже тактична медицина – це розхідник. Майже щодня отримуємо запити від військових саме на турнікети, – каже Анна Маєвська.

Відзвітувати про зібрану суму волонтери обіцяють згодом. Тим часом ярмарок продовжує роботу до 18 години. Продавці чекають усіх бажаючих придбати щось для себе і таким чином допомогти зібрати кошти для ЗСУ.   

Відео з ярмарку переглядайте далі.

 

Нагадаємо: раніше ми вам розповідали про благодійну фотосесію у Хмельницькому. Хмельничан кличуть на зйомку разом з мамою, всією родиною, з дітьми, коханими або навіть домашніми улюбленцями. 

Як розповідає vsim.ua організаторка культурно-дозвіллєвої діяльності СКЦ «Плоскирів» Ольга Шевцова, головна ціль фотосесії – зібрати кошти на потреби військових. 

– Плануємо зібрати кошти для того, щоб закупити дрон і передати його на потреби військових. Відвідувачі попередньо реєструються за номером телефону і обирають для себе зручний час. Кожен буде мати 30 хвилин для того, щоб запрошений фотограф зробив кадри і передав його хмельничанам в електронному вигляді, – пояснює Ольга Шевцова. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up