Що прочитати: книжки рекомендують журналісти

Що прочитати: книжки рекомендують журналісти

Книга – наше багатство. Головне – правильно її вибрати. Для всіх книголюбів редакція vsim.ua щотижня публікуватиме рецензії хмельничан про літературу, яка варта уваги.

Порція цікавої літератури завжди допоможе на декілька годин забути про всі проблеми і насолодитись сюжетом нової історії. Для тих, хто не уявляє свого життя без запаху палітурки і кожну вільну хвилину проводить за читанням, редакція vsim.ua публікуватиме рецензії. Книги рекомендуватимуть хмельничани. 

Цього тижня літературу хмельничанам радить колектив журналістів сайту vsim.ua.

Відео дня

Лілія Ковальчук, головний редактор сайту vsim.ua

- «Історія ГУЛАГу» американської журналістки Енн Епплбом - для тих, хто хоче розуміти і знати. Ця книга про велику трагедію ХХ століття. Написана на основі архівних матеріалів. Авторка показує “Архіпелаг ГУЛАГ” як з погляду його жертв, так і з погляду тих, хто рухав цю тоталітарну репресивну машину. Вона згадує в своїх сюжетах українців, розповідає про організовані повстання і проведені страйки. Книга перекладена українською. Читається легко. Авторка написала історію іншого СРСР, щоб читачі зрозуміли, як наш світ став таким, який він є.

Вікторія Барицька, журналіст сайту vsim.ua

- Роман «Соло для Соломії» Володимира Лиса майстерно описує нелегке життя жінки, яка пережила війну і сміливо сприймала кожен удар долі. Життя Соломії, яке починалось безтурботним дитинством та дитячим захопленням джмеликами, змінилось страхом війни. Жінка втратила близьких та рідних, їй зраджували ті, кому вірила. Цю болісну історію пропускаєш крізь себе і задумуєшся про те, що буде далі, яким буде твоє життя. 

Анастасія Бевз, журналіст сайту vsim.ua

- Роман «Покров» Люко Дашвар, як і всі її твори, надзвичайно чуттєвий і проникливий. Там є все – і кохання, і жага до багатства, буремні події Майдану і, звичайно, щирі почуття. Прочитала роман на одному диханні. Перегортаючи сторінку за сторінкою дивуєшся і переживаєш разом з головною героїнею. Є моменти в які навіть хочеться плакати.

Олена Похитун, журналіст сайту vsim.ua

- Книга Люко Дашвар "Молоко з кров'ю" розповідає про сільську дівчину Марусю. Внеї постає вибір між гарним цілеспрямованим хлопцем Льошкою та звичайним сусідським "німцем" Стьопкою. Хоча її розум лежить до кращого життя, та вона обирає Степана і таємно з ним зустрічається. Йде за покликом серця. Але все своє життя жалкує...

Максим Фарина, журналіст сайту vsim.ua

- Книга Бредбері навіює спогади про дитинство. У більшості приємні. Під час прочитання мені захотілося повернутися в ті щасливі і безтурботні роки. «Кульбабове вино» важко віднести до тих, які читаються на одному подиху. Вона є досить специфічною і кожною людиною може сприйматися по-різному. Але вона варта уваги.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олеся

    молодці журналісти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up