Що випити і чим закусити на новорічно-різдвяному ярмарку Хмельницького

Що випити і чим закусити на новорічно-різдвяному ярмарку Хмельницького

Новорічно-різдвяний ярмарок – місце, де у вихідні дні, святкові, та й просто вечором після роботи хочеться розслабитися, надихнутися атмосферою свята у цей різдвяний період. Їжа та цікаві напої – це те, що може зробити наш настрій і об’єднати компанію. Чим можна поласувати на ярмарку та в яку суму це обійдеться з’ясували журналісти vsim.ua.

Почнемо з найочікуванішого напою зимового сезону – пряного ароматного глінтвейну.

Як з’ясувалося, на ярмарку є навіть декілька видів цього диво-пійла: на домашньому вині зі смородини (напівсолодке), на виноградному вині (напівсухе),  на сливовому вині та на виноградному. В основному ціни на них коливаються від 20 до 35 гривень (в залежності від розміру стаканчика та торгових точок).

Провівши дегустацію, пані Ірина, яка варить глінтвейн вже не перший рік, насолоджуючись цим процесом, розповіла про особливості роботи. 

Відео дня

- Варити глінтвейн – це таке задоволення! Коли кидаєш ті всі спеції, утворюється неймовірний аромат. І це створює дуже різдвяний настрій. В напої є апельсин, лимон, родзинки, там такі смачнючі прянощі: кориця, бадьян, гвоздика – весь набір, який формує дух Різдва. Я готую на виноградному вині. В нас вже навіть є постійні клієнти. Ми дуже пишаємося цим, дуже любимо їх і чекаємо», – поділилась продавчиня Ірина.

Перейдемо тепер до їжі. Перебуваючи на новорічно-різдвяному ярмарку, ми помітили посилений інтерес відвідувачів саме до картопляних чіпсів у вигляді спіральки. Ціни на них коливаються від 20 до 30 гривень. На деяких точках ціна змінюється в залежності від розміру картоплини: 20, 25, 30 гривень, а на інших стійка – 20/25 гривень.

На відео можна переглянути, як утворюється спіралька з картоплини

Також шанувальників вуличної їжі не може залишити байдужими сир (сулугуні), який сплетений у формі коників та косичок. Він є копчений на дровах та некопчений.

Звісно ж святковий ярмарок не обійдеться і без шашлика, ціна якого складає 45 гривень, шаурми – 40 гривень, люля-кебабу – 45 гривень, печеної картоплі – 30 гривень, французьких хот-догів від 30 гривень, сосисок в лаваші – 25 гривень, чіабати – 24 гривні, бельгійських вафель від 20 гривень, гонконгівських вафель від 25 гривень та іншої смакоти. А в одному з торгових будиночків взагалі суші пообіцяли з завтрашнього дня.

За копчений сир у формі коника просять 10 гривень, а косички вартують - 15

Ярмарок функціонуватиме до 15 січня 

Підготувала Ольга Янча 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Andy Andy

    100 гр - 20 грн. Ціни дикі насправді
  • Sasha Emelchuk

    Глінтвейн 35гр за скільки грам ?

    Анонім reply Sasha Emelchuk

    Стаканчик 0.2 л, але не під самий верх.

    Sasha Emelchuk reply Анонім

    0,2 л не під самий верх = 185 гр
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up