Сезонні вітаміни: що і за скільки продають на хмельницькому ринку

Сезонні вітаміни: що і за скільки продають на хмельницькому ринку

Сезон консервування набирає обертів. Журналісти vsim.ua склали ТОП-10 найпопулярніших сезонних продуктів з ринку та дізналися у фахівців якою городиною слід запасатися на зиму.

За вікном серпень, а це означає, що сезон свіжих овочів, фруктів та ягід у самому розпалі. Ринки переповнені вітамінами на будь-який смак. Біля прилавків з виноградом утворюються черги, а продавці пропонують оптові закупівлі томатів, яблук, слив, малини для заготівель на зиму. Що із сезонного можна купити на Хмельницькому овочевому ринку з користю для здоровʾя та без зайвих втрат для гаманця, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Виноград: від 15 до 35 гривень

C:\Users\Користувач\Desktop\Ринок\IMG_20180815_122745.jpg

Найпопулярніший товар середини серпня на ринку – це виноград. Прилавки заповнені різноманітними сортами, привезеними з усієї України та сусідньої до нас Молдови. Цікаво, що цінами імпортований товар не дуже відрізняється від вітчизняного, а найбільш «ходовий» сорт «Молдова» навіть дешевший на 5-10 гривень. А ось за закарпатський чи, привезений із сонячного Коблево, просять від 25 гривень.

Відео дня

Кавуни: від 4.50 до 6 гривень за кілограм

C:\Users\Користувач\Desktop\Ринок\IMG_20180815_122134.jpg

Другі за популярністю на ринку – кавуни. До Хмельницького їх везуть переважно із Закарпаття та Херсону. Продавці пояснюють, що в цьому році більш солодкі саме південні ягоди. Вони трішки менші та не такі товстошкірі, мають рожеве забарвлення. Закарпатські – сягають вагою 7-8 кілограмів та мають яскраво-червоне забарвлення.

Дині: від 10 до 12.50 за кілограм

C:\Users\Користувач\Desktop\Ринок\IMG_20180815_122712.jpg

Диня – цього річ у ціні трішки підскочила, порівняно з минулим роком. Продавці говорять, що через проливні дощі, багато динь погнило або просто полопало від надмірної вологи, а ті що витримали затяжну негоду – стали жертвою палючого сонця і просто не достигають, а горять під його променями. Тому ціна на них відповідна, і, найближчим часом, триматиметься в районі 11 гривень.

Яблука: від 4 до 18 гривень за кілограм

C:\Users\Користувач\Desktop\Ринок\IMG_20180815_121426.jpg

Ціни на яблука коливаються в діапазоні 10 гривень, все залежить від сорту та тривалості зберігання. За ті, що можуть пережити зимовий сезон просять від 12 гривень, а ось ті, що довго не пролежать можна придбати і за чотири гривні за кілограм.

Сливи: від 10 до 13 гривень

C:\Users\Користувач\Desktop\Ринок\IMG_20180815_121400.jpg

Сорти слив «Президент» та «Богатирська» - найпопулярніші на ринку. Мають кислуватий смак, але зберігаються довго. Їх продавці радять обирати для зимових заготівель.

Груші: від 20 до 30 гривень

C:\Users\Користувач\Desktop\IMG_20180815_120955.jpg

У другій половині серпня на ринку можна знайти груші сортів: Дюшес, Вікторія, Московська та Горбиста. Кожен сорт має солодкий смак, проте для зимових заготівель, продавці радять обирати грушу сорту «Вікторія» .

Персик: від 18 до 35 гривень

C:\Users\Користувач\Desktop\IMG_20180815_120955 (2).jpg

Персики не втрачають популярності протягом усього літа. Привезені з Одеської області фрукти коштують 22-25 гривень. Херсонські – 20-25 гривень за кілограм. Домашні, невеликі за розміром, персики можна придбати від за 18 гривень за кілограм.

Малина: від 10 до 15 гривень за 0.5 стакан

Ожина: від 20 до 25 гривень за 0.5 стакан

C:\Users\Користувач\Desktop\Ринок\IMG_20180815_120653.jpg

За словами лікарів, малина містить більше вітаміну С, ніж лимон, тому вона особливо корисна для організму. На ринках дефіциту цієї  ягоди немає, продають по 10-15 гривень за стакан. Ожина коштує трішки дорожче від 20 гривень.

Томати: від 6.50 до 12 гривень за кілограм

C:\Users\Користувач\Desktop\Ринок\IMG_20180815_122429.jpg

Серед овочів першість популярності – за томатами. На ринку можна знайти і рожеві, і червоні, і жовті. Для консервування салатів на зиму, продавці рекомендують жовті та рожеві помідори, до речі, вони якраз найдорожчі. Червоні – для засолення, консервування та томатів.

"Виноград знімає втому та уповільнює процес старіння"

Що із сезонних вітамінів найкорисніше, а чим не слід зловживати взагалі, журналістам vsim.uа, розповіла сімейний лікар поліклініки №1 Наталія Стефанович.

C:\Users\Користувач\Desktop\DSC_3222.jpg

- Фрукти, овочі, ягоди – це дійсно сила, здоров'я і краса кожного з нас. Особливо вони корисні дітям, вагітним і годуючим жінкам, людям похилого віку і людям, після перенесених важких захворювань. Це джерело вітамінів та мінеральних речовин. Без цих корисних продуктів, наш організм просто не зможе правильно функціонувати.

Зараз вже достигла купа корисних плодів. Серпень ще називають сезоном винограду, кавунів та динь. Тому треба звернути увагу і на них. Виноград, наприклад, корисний при лікуванні астми, запобігає утворенню тромбів, знижує ймовірність виникнення серцевих нападів. Виноград хороший помічник у боротьбі з захворюваннями печінки. Знімає втому та уповільнює процес старіння.

Але є одне але: для тих, хто стежить за своєю фігурою і прагне скинути зайву вагу, вживання винограду слід обмежить або навіть виключить його з раціону взагалі. У ньому міститься величезна кількість цукру, це також згубно позначається на зубній емалі. Шкідливо вживати ягоди і сік винограду при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки.

Кавуни знижують запальні процеси в організмі, сприяють руйнації каменів у нирках. На відмінно від винограду, кавуни сприяють схудненню, активізують обмінні процеси.

Диня корисна в жарку погоду, вона чудово тамує голод та містить мінімум калорій. Виводить зайвий холестерин.

Щодо запасів на зиму: не потрібно зловживати консервуванням. Під час приготування фрукти та овочі втрачають свої корисні елементи. Щоб цього уникнути, їх досить заморозити невеликими порціями. Термін зберігання заморожених плодів 8-12 місяців.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up