Шлюб у Хмельницькому: як часто одружуються та що одягають молодята (ІНФОГРАФІКА)

Шлюб у Хмельницькому: як часто одружуються та що одягають молодята (ІНФОГРАФІКА)
  • “Липневий бум”. Так у відділі ДРАЦС говорять про кількість одружень в Хмельницькому за минулий місяць.

  • Показник укладених шлюбів наздогнав липень 2021, часи до повномасштабного вторгнення.

  • Як часто одружуються в Хмельницькому?

  • Переглядайте інфографіку за місяцями.

“Липневий весільний бум”. Так в міському відділі ДРАЦС описують кількість укладених шлюбів. Керівник Марина Зубова каже - цьогоріч за липень одружилося 262 пари. Показник майже наздогнав часи до повномасштабної війни. 

Як часто в Хмельницькому одружуються? 

У Хмельницькому за 7 місяців 2023 року одружилася 1 351 пара. Найбільша кількість укладених шлюбів саме за липень. Рідше створювалися нові сім’ї у січні та квітні.

Журналістка vsim.ua підготувала інфографіку з даними за 7 місяців 2023 та 2022 років. Таким чином - проаналізувала тенденцію до створення сімей за два роки. Переглядайте детальніше далі.

Відео дня

Одружуються у вишиванках

Попри вторгнення росіян, найбагатшим на нові сім’ї видався березень минулого року. Тоді офіційно сім’єю стало 390 молодят. Загалом за 7 місяців 2022 року зафіксували більше шлюбів, ніж за цей самий період 2023. Тож наразі статистика одружень відстає. 

Керівник міського відділу ДРАЦС Марина Зубова каже - зараз молодята часто одружуються у вишиванках. Обирають також і класичне весільне вбрання - сукні та костюми. За словами Марини Зубової, серед наречених є іноземці. Зокрема - з Польщі, Великобританії, Німеччини, Ізраїлю, Молдови, Румунії. 

До слова, часто саме іноземні громадяни одружуються за допомогою проєкту “Шлюб за добу”. Щомісяця в Хмельницькому ним користується 8-10 пар. 

Крім того, в Хмельницькому укладають шлюби і військові. Для них законодавством передбачений особливий порядок дистанційного одруження. 

Також можна скористатися іншою процедурою, коли акт про укладення шлюбу складається не органом РАЦС, а безпосереднім командиром військовослужбовця та скріплюється гербовою печаткою відповідного органу.

Акт може складатися без особистої присутності одного чи обох наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку. Крім того, можна подати заяву про державну реєстрацію шлюбу на порталі “Дія”.

Читайте також: Рута та Єремій: як хмельничани називали дітей у липні

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up