Штраф та навіть арешт. Українців пропонують карати за матюки

Штраф та навіть арешт. Українців пропонують карати за матюки
Lenta.UA
  • До ВР надійшов проект закону "Про протидію лихослів'ю". Його авторка народна депутатка Ольга Богомолець вимагає "дематюкації мови". 
  • Які матюки "не вгодили" депутатці та що пропонує робити Богомолець з любителями таких слівець, читайте далі.

 

До Верховної ради на розгляд надійшов законопроект "Про протидію лихослів'ю". Його авторкою є народна депутатка Ольга Богомолець. Текст законопроекту  опублікували на сайті парламенту.

Про що в ньому йдеться? Термін лайка і нецензурщина означає  "вияв слабкості, психоемоційного роздратування і водночас втоми, вияв агресії й слабкості водночас". При цьому матюки прийшли до України з російської культуру, вважає Богомолець.

  • "Лайка, яку впродовж століть насаджували російські колонізатори, сьогодні "насаджують" у публічному просторі та медіа. Українці історично і традиційно не вживали лайливих слів на кшталт тих, що побутують нині", - переконана вона.

А ще Богомолець переконує, що "українці ніколи не матюкалися і не вживали лайку нижче пояса".

Відео дня

Як вказує ТСН, лайка, на переконання депутатки, свідчить про вияв психічної слабкості, примітивний спосіб вияву агресії, коли немає достатньої кількості аргументів, а також псевдосамозахист і темну частину несвідомого, яка потребує контролю, аби не зруйнувати світ.

Що буде у разі ухвалення законопроєкту? Поняття "лихослів’я (нецензурна лайка)" потрібно буде визначити на офіційному рівні. Матюки в ефірі телеканалів та радіо заборонять, а порушників штрафуватимуть. А ось гроші, отримані в результаті штрафів, пропонують скеровуватити до Українського культурного фонду. 

Окрім того, Богомолець пропонує адміністративну відповідальність за матюки, якщо вони розповсюджуються у ЗМІ. Штраф складатиме від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, ба більше, виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб. 

Для публічної особи, яка матюкатиметься в ефірі, пропонують встановити штраф від 75 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Друзі, як вам така ініціатива?

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Достоевский

    Поліцейським які прийшли пообідати в кафе, видали меню шрифтом Брайля.
  • Достоевский

    Поліція не штрафує людей які палять цигарки в громадських місцях то я думаю наврядчи вони будуть і штрафувати тих хто матюкається.
  • Вано

    Богомолець вже майже забули, то вона вирішила нагадати про себе. Нехай йде Ющенка лікує, завдяки якому попала у політику
  • Любов Сердунич

    ЧУДОВО!!! ОТО НАПОВНИТЬСЯ БЮДЖЕТ!!! НЕГАЙНО ВВЕСТИ В ДІЮ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up