Штрафи від 340 до 1700. Хмельницьким підприємцям нагадали про очистку території від снігу

Штрафи від 340 до 1700.  Хмельницьким підприємцям нагадали про очистку території від снігу
Фото - Хмельницька міська рада
  • Очистка території від снігу і льоду у місті не лише на плечах комунальників.
  • Прибирати прилеглу територію мають і підприємці. Яка відповідальність існує?

Боротьба зі сніговими заметами - справа не лише двірників з комунальною технікою. Закріплену за собою територію самостійно мають прибирати підприємства, установи та організації Хмельницького усіх форм власності. Про це хмельничанам нагадують у міській раді. Відповідне рішення закріплене у Правилах благоустрою території міста Хмельницького.

Підприємців і орендарів просять своєчасно очищати від снігу і льоду тротуари, пішохідні доріжки і сходинки, а також використовувати протиожеледні засоби. Такі правила є обов'язковими для виконання як органами державної влади і місцевого самоврядування, так і підприємцями. 
 
Яких правил слід дотримуватись:

  • роботи з очистки від снігу та льоду розпочинати з настанням снігопаду;
  • від снігу та льоду очищати тротуари, дороги до під’їздів житлових будинків, місць зупинок пасажирського транспорту, люки водопровідних і каналізаційних колодязів;
  •  в ожеледицю тротуари, переходи через вулиці, місця зупинок пасажирського транспорту, спуски, підйоми посипати фракційними та іншими протиожеледними матеріалами. Посипати протиожеледними засобами сніг та лід на тротуарах;
  • регулярно, з додержанням правил безпеки, проводити очистку дахів від снігу та льодових бурульок;
  • вивозити зібрані з прилеглих територій сніг та лід власними силами спеціалізованих підприємств або на умовах договору.

У міській раді додають, що підприємці і посадовці несуть відповідальність за невиконання заходів з благоустрою, а також за дії чи бездіяльність, що призвели до завдання шкоди майну та/або здоров’ю громадян, на власних та закріплених за ними територіях, відповідно до закону та цих Правил.

Відео дня

За порушення Правил благоустрою "світить" адміністративна відповідальність (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення) – штраф для юридичних осіб становить від 850 до 1700 гривень, для фізичних – від 340 до 1360 гривень. 
 
 
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ameno Ameno

    Что то не заметно чтобы они снег чистили. Где Вы идели ФОПа с лопатой?
  • Ievgen Pervushyn

    прибирати сніг, викидчи його на проїжджу частину, це ок ващє?

    Читач62 reply Ievgen Pervushyn

    Це питання до міського мера.
  • наталия литвак

    Все валять на підприємців .А куди податки йдуть ?

    Читач62 reply наталия литвак

    А податки тут яким боком.  Все життя було так, прибирали свої території. Адже двірників, прибиральниць мають? Зарплату платять, то нехай працюють. А ні то виходили самі і прибирали. То ж не можуть комунальні служби '' кожен двір'' прибирати. Вже такі ліниві стали, розумні.
  • Tolik Kuzmsch

    Для того щоб було завжди чисто та не платити штраф потрібно ліквідувати комунальну службу

keyboard_arrow_up