«Ситуація контрольована»: у Хмельницькому не будуть запроваджувати жорсткіші обмеження

«Ситуація контрольована»: у Хмельницькому не будуть запроваджувати жорсткіші обмеження
Фото - Хмельницька міська рада
  • За минулу добу у Хмельницькому підтвердили 375 нових випадків коронавірусу.
  • В міськраді заявили, що ситуація із захворюванням складна, але контрольована.

На Хмельниччині другу добу поспіль фіксують стрибок захворюваності на COVID. Станом на 12-ту годину хворобу підтвердили ще у 1142 осіб, 17 людей померло. За всіма показниками область лідирує за кількістю нових випадків. У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що через зростання захворюваності Хмельниччина може перейти до «червоної» зони.

Сьогодні, 1 квітня, в міській раді пройшов онлайн-прийом громадян, під час якого заступник мера Роман Примуш прояснив ситуацію із COVID-19 у Хмельницькому. Зокрема, найбільше хмельничан хвилює – чи таки запроваджуватимуть в місті жорсткіші обмеження. 

За словами Романа Примуша, ситуація із захворюваністю у місті складна, але контрольована.

Відео дня

«Міська влада вживає усіх необхідних заходів для протидії епідемії: проводяться тестування, у лікарнях розгортаються додаткові ліжкомісця з киснем, облаштовано чотири пункти вакцинації на базі міських поліклінік, в яких наразі вакцинують осіб старше восьмидесяти років. Виходячи із ситуації, міська комісія ТЕБ та НС, при потребі, запроваджує додаткові карантинні обмеження. Зокрема, заборонено роботу кафе та ресторанів у нічний час, переведено на дистанційне навчання школярів 5-11 класів. З метою мінімізації пересування і скупчення дітей та батьків на дистанційну форму переведено також усю гурткову роботу. Загалом, поточний тиждень демонструє певні тенденції до стабілізації ситуації, якщо така тенденція збережеться, то за декілька тижнів можна сподіватись на спад захворюваності», – сказав заступник мера. 

Щодо загрози Хмельницькому стати «червоним», Примуш додав, що запровадження жорстких карантинних обмежень, які передбачені «червоною» зоною, навряд чи зможуть кардинально покращити ситуацію із захворюваністю, але негативно вплинуть на економіку міста та доходи хмельничан. Тому мешканців лише закликали дотримуватись і надалі маскового режиму та інших протиепідемічних заходів, аби вберегти себе.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (76)
  • Pavel Kondrashov

    А кто контролирует??? Смертей на тебе уже куча, кабинетные крысы. За экономику переживает, ну, ну.
  • Наталия Суткевич

    Як стабільна?!, моїй мамі відмовили в госпіталізації, відправили у Віньківці, там і померла!!! Як це пояснити?!!!
  • Игорек

    Епідемія,то коли хворіє 550 чол на 100 тис населення, а коли як в нас 300 чол на 280 тис ,це не епідемія,це просто не хватка медичного персоналу
  • Наталія Футорна

    Просто жах. Немає слів. Людей, які потребують госпіталізації немає куди приймати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera Від читача 13:36 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети» 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up