Скандал у таборі “Чайка”: дітям вмикали Моргенштерна і “Катюшу” (ВІДЕО)

Скандал у таборі “Чайка”: дітям вмикали Моргенштерна і “Катюшу” (ВІДЕО)
  • Остання зміна у таборі “Чайка” на Хмельниччині не минула без пригод.

  • В оздоровчому закладі скандал через російську музику.

  • Що сталося та хто в цьому винен - читайте у матеріалі.

Дитячий табір “Чайка” розташований у Головчинцях. У закладі, який підпорядковується Хмельницькій міськраді, розгорівся скандал. Там вихователі вмикали дітям радянські та російські пісні. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила Леся Іващенко, волотерка у рекреаційному центрі “Берег надії”.

За її словами, у таборі “Чайка” впродовж тижня лунали пісні російських виконавців, зокрема Моргенштерна та Басти. Крім російського репу, дітям вмикали радянські композиції “Катюша” та “День Перемоги”.

Відео дня
v class="video-block">

Дискотеки проводили до пізньої ночі під вікнами рекреаційного центру, який знаходиться з “Чайкою” на одній території. Як відомо, у РЦ “Берег надії” відпочивають діти учасників АТО та особи з інвалідністю. Прохання вимкнути музику не приносили результату, натомість викликали лише обурення.

Що говорять очевидці

Обурення волонтерки набуло розголосу в соцмережі. У коментарях під її дописом розпочалися суперечки. Дехто з користувачів писав про те, що ситуація висвітлена однобоко й звинувачував Лесю Іващенко у бездіяльності.

Дії вихователів пояснювали тим, що радянські пісні вмикали для репетиції, та згодом їх було відхилено.

Більшість користувачів висловлювали власне обурення ситуацією й вимагали відповідної реакції влади.

Згодом стало відомо, що музику вмикали працівники табору, які відповідальні за організацію дозвілля. Про це у коментарі під дописом повідомила начальник відділу виховної роботи Департаменту освіти та науки Хмельницької міськради Анастасія Ярова.

За її словами, працівники департаменту відвідали табір “Чайка” у Головчинцях й провели з працівниками бесіду. Також додала, що старший вихователь, педагог-організатор та діджей написали заяви на звільнення за власним бажанням. Директора табору звільнять після закінчення зміни.

Що кажуть у міській раді

У Хмельницькій міській раді, якій підпорядкований заклад, стверджують, що про інцидент дізналися з соцмереж. Заступник директора Департаменту освіти Ольга Кшановська з колегами виїхали на місце, щоб ознайомитися з ситуацією. Винуватці інциденту пояснили свої дії підготовкою до виховного заходу. Сказали, що вмикали ту чи іншу музику за бажанням дітей й саме на цьому акцентувати увагу.

Виправдання працівників табору  розкритикував заступник міського голови Михайло Кривак. За його словами, поведінка працівників була недопустимою.

Він підтвердив, що винуватці написали заяви на звільнення.

За словами директора Департаменту освіти та науки Надії Балабуст, табірна зміна у “Чайці” триватиме до 23 серпня. До її закінчення замість звільнених призначать нових працівників.

Хто такі Моргенштерн і Баста

Репер Моргенштерн (Алішер Валєєв) відомий своїми провокаційними витівками. У грудні 2019 року він виступав в Одесі після пожежі, в якій загинули студенти економічного коледжу. Тоді артист назвав траурні заходи “показухою”. У квітні 2021 року Алішер Валєєв потрапив до Переліку осіб, які загрожують національній безпеці України. Таке рішення прийняло Міністерство культури за поданням СБУ.

Стосовно Басти (справжнє ім'я - Василь Вакуленко), то заборона на його в'їзд в Україну тривала з 2017 по 2020 роки через виступи в окупованому Криму. У вересні 2020 року строк заборони закінчився, однак навесні 2021 року народні депутати та громадські активісти заговорили про неї знову. За повідомленням Радіо Свобода, поки СБУ підстав для такого рішення не знайшла.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (180)
  • Беляева Виктория

    С Новым 1937 Годом товарищи😂. У доносчиков работы не в проворот.
  • Ружена Кислова

    Скоро у нас будут тройки и расстрелы. Чем они отличаются от совка 1937 года? Только цветом знамени. На месте уволенных воспитателей, я бы подала в суд. И напомнила 25 статью конституции Украины
  • cghfghfgj hjhkghjk

    "супер! Нащо нам чужа мова та пісні, свого вдосталь , і тільки раби розмовляють мовою свого хозяіна"
    Александр Бройдо, ты говоришь что только рабы разговаривают на языке хозяина. И тут трудно не согласиться!
    Вот например мы хмельничане, никогда раньше не разговаривали на галичанском диалекте. Никто тут не говорил слова "розмовляе". Мы говорили на так называемом вами суржике, это был НАШ диалект. Мы говорили не "розмовляе" а "говорить" не "шкарпетки" а "носки", ну ты понял я думаю. Вот так мы говорили, или на русском.
    Я помню, как в детстве во дворе у нас появился львовский мальчик, он тут был в гостях у родственников. Так мы все просто выпадали с того как он говорит, потому что никто никогда не слышал такой речи в живую, не по телевизору, все мы сами говорили совсем иначе.
    Так говорили не только мы сами но и наши деды, так говорили наши родители, это был наш родной диалект украинского языка. И тогдашние хозяева никого не заставляли говорить как-то иначе. Но вот пришли новые хозяева, когда через майдан захватили власть в стране. Хозяева с галиции, вот они то и заставили всех, разговаривать на своем диалекте, на галичанском. И хмельничане отринули родное, перешли на "мову" галичанских хозяев, как ты правильно их и назвал, забыв родной диалект, язык предков...
  • Валентина Беляева

    Опять волонтерка вовремя донесла! Выдать премию!!!!

keyboard_arrow_up