Скасувати заборону на продаж алкоголю вночі: за чи проти?

Скасувати заборону на продаж алкоголю вночі: за чи проти?
  • У рішенні Хмельницької ради - сумнівна законність, вважають в Антимонопольному комітеті. 
  • Переконують, що місцеві ради не мають повноважень встановлювати постійну заборону продавати алкогольні та слабоалкогольні напої у певні години доби.
  • Друзі, а ви як вважаєте, потрібно відновити продаж алкоголю вночі чи ні? 

Хмельницька міська рада за регулювання алкогольної політики взялася ще влітку 2009 року. Рішення обмежило час продажу алкоголю: з 22 до 11 години. У цей же час також заборонили продавати алкогольні напої у закладах ресторанного господарства, які розміщені у житлових будинках, у будовано-прибудованих до житлових будинків приміщеннях і безпосередньо суміжних з житлом, та малих архітектурних формах. 

"Сухий" закон діяв у Хмельницькому майже 8 років. Крім того, обмеження зробили ще Кам’янець-Подільська, Нетішинська, Городоцька, Старокостянівська міські ради, Старосинявська та Сатанівська селищні ради.  Саме зниження рівня алкоголізму, перш за все молодіжного,а також - зменшення кількості правопорушень у нічний час та підвищення ефективності боротьби з точками незаконного продажу алкоголю мали на меті зміни. 

Та от сьогодні, 10 травня, на сайті Хмельницького обласного  територіального відділення Антимонопольного комітету з'явилася суперечлива інформація. У повідомленні вказано, що рішення органів місцевого самоврядування  надають окремим суб'єктам господарювання переваги, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів. Рішення щодо зміни режиму роботи і розподілу робочого часу, на думку "антимонопольників", мають прийматися спільно з підприємцями. 

Відео дня

" Місцева рада не має повноважень самостійно встановлювати постійну заборону продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво, в тому числі у певні години доби. Органи місцевого самоврядування не надали жодних документів, які б засвідчили погодження режиму роботи з власниками об’єктів роздрібної торгівлі алкогольними напоями", - йдеться у повідомленні. 

Відділення рекомендувало органам місцевого самоврядування припинити антиконкурентні дії.

Друзі, ви як вважаєте, потрібно відновити продаж алкоголю вночі чи ні? Пишіть у коментарях! 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Гена Гена

    А хіба не продають? Автор напевно не з Хмельницького.
  • Евгений Белоусов

    Це питання вирішено ще у 2010 році Верховним Судом України (https://vsim.ua/Vid-Chytachiv/perevischennya-povnovazhen-mistsevoyu-vladoyu-10609479.html)

  • Інна

    Я за заборону. Хто хоче випити - може купувати алкогольні напої вдень. А ввечері та вночі стало спокійніше, менше п'яних компаній на вулицях.
  • Vlad Vinski

    Заборона на продаж алкоголю вночі має бути. Повно зброї. Вдень декому дах зриває, а вночі зі спиртним тим більше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up