Скільки коштує навчання в автошколах Хмельницького

Скільки коштує навчання в автошколах Хмельницького
Ілюстративне фото
  • Аби отримати омріяні права, хмельничанам слід набратись терпіння. 
  • Теорію можна освоїти онлайн, а от практичних занять має бути не менше 20.
  • Дізнавались, скільки коштує і триває навчання в автошколах Хмельницького.

Хмельничанам треба пройти чотири етапи, аби отримати посвідчення водія. Починається все на порозі автошколи, де можна почерпнути теоретичні знання і відшліфувати навички на практиці. Далі майбутні водії проходять медичний огляд і складають іспити у сервісному центрі МВС. 

У Хмельницькому є більше десятка сертифікованих автошкіл, де готують майбутніх водіїв. Термін навчання скрізь майже однаковий - від 1,5 до 2 місяців. Ціни у хмельницьких автошколах стартують від 7 000 гривень. До прикладу, 5 років тому вивчитись можна було за 3 000 гривень.
У вартість входять теоретичні заняття. Практичні уроки водіння оплачуються окремо. З інструктором можна узгодити зручний для себе час виїздів. 

Якщо посвідчення ви вже маєте, в автошколі можна “підтягнути” лише практику або відкрити ще одну категорію для водіння.  Дізнавались, скільки коштує і триває навчання в автошколах Хмельницького. 

Відео дня

Люкс Авто

Автошкола знаходиться на Заводській, 34. Вас відразу запитають, на чому плануєте вчитись водінню - механічній чи автоматичній коробці передач. Ціна різна. Навчання на “механіці” буде коштувати 11 000 гривень, на автоматі - 11 700. У вартість входить курс практичних і теоретичних занять.  
Термін навчання складає 2 місяці. Можна обрати, як хочете вчити теорію - онлайн чи на очних заняття. Для останніх, наприклад, потрібен COVID-сертифікат. 

Авто Леді 

Популярна мережа жіночих автошкіл є і в Хмельницькому. Знаходиться на Соборній, 2. Особливістю закладу є те, що клієнтки та інструктори - лише дівчата, тож легко можуть порозумітись. Термін навчання в автошколі складає три місяці. Можна окремо підтягнути теоретичні знання та навички з водіння. Вартість - окрема. Теорію учениці можуть пройти онлайн. Курс коштує 4 700 гривень. Як пояснила адміністратор автошколи, впродовж трьох місяців ви будете мати доступ до інформації і тестових завдань. 

Практичні заняття коштують 12 000 гривень. До слова, водіння теж можна вдосконалити, якщо ви вже власниця посвідчення. Загалом на практику в автошколі дається 30 годин. 
Аналогічно - можна навчитись керувати “механікою” або “автоматом”. Графік занять індивідуальний. Чекати наступного набору тут не доводиться. Записатись на навчання можна хоч вже. 

В автошколі для леді можна відкрити лише одну “В” категорію, перепідготовки немає. 

Ін-Авто

Автошкола знаходиться на Залізняка, 1А. Тут можна відкрити будь-яку категорію - А, А1, В, С, С1, D, D1, BE, CE, C1E. 

До прикладу, навчання для відкриття категорії “В” коштує 8 000 гривень. Окремо слід платити і за виїзди  - кожен 200 гривень. Термін навчання триває 2 місяці. На вибір є теоретичні заняття онлайн або очні. Уроки проводять ввечері - з 18:00 до 20:00. Графік практичних занять як і в інших автошколах можна обрати індивідуально.  

Для відкриття іншої категорії, наприклад “С” теж слід заплатити 8 000 гривень. Але кожен виїзд коштуватиме дорожче - 350 гривень. Навчання для цієї категорії триватиме 2,5 місяці. 

Автоакадемія 

Автоакадемія розташована на Подільській, 93/1. Тут майбутніх водіїв навчають лише для категорії “В”. Вартість навчання - 8 500 гривень. Кожен виїзд з інструктором + 200 гривень. Учень з інструктором виїжджає спочатку на майданчик, а далі вчиться кермувати по місту. Автомобілі є на будь-який смак - “Honda”, “Skoda” та інші. 

Весь період навчання складає 1-2 місяці. Найближчий запис відкритий на початок березня. Як розповіли в автошколі, наразі теоретичні заняття  проводяться в онлайн форматі. Коли захворюваність по місту спаде, то перейдуть у звичний режим. Сертифікат про вакцинацію не вимагають. 

ДОСААФ

Автошкола знаходиться на Березневій, 3. Мають власний автодром, де є все необхідне, аби опанувати базові навички водіння. Майбутнім автомобілістам пропонують відкрити будь-яку категорію. 

Вартість навчання наразі є однією з найдешевших по місту - 7 200 гривень для категорії “В” або легкових. Вивчитись на “С” можна за 8 200 гривень. Є можливість відкрити будь-яку категорію. 
Термін навчання в автошколі на Березневій - трошки більше двох місяців. Теорію найчастіше читають у вечірній час. При бажанні можна прослухати курс теоретичних занять дистанційно. 
За виїзди теж потрібно платити окремо. Один обходиться у 140-150 гривень.

ОСТК ТСОУ 

Автошкола знаходиться неподалік “Танку”, на Кам'янецькій, 96.  Наразі тут є можливість відкрити лише категорію “В”, тобто навчитись водінню на легковику. Вартість навчання - 8 500 гривень. Кожен виїзд з інструктором коштує в межах 150 гривень. Відвідувати автошколу доведеться два місяці. Наразі активно триває набір у групи. Можуть чергуватись як вечірні, так і ранкові заняття. Теоретичний курс читають тричі на тиждень. Найчастіше - з 18:00. Заняття відбуваються лише у звичній очній формі. “Зелений” сертифікат не вимагають. По закінченню навчання, група разом з викладачем вирушає в сервісний центр для складання іспиту. 

Які документи просять в автошколі?

  • Паспорт, ідентифікаційний код 
  • медична довідка
  • 4 фотографії розміром 3,5х4,5
  • Заяву з вказаним місцем проживання і бажаною категорією ТЗ.

Нові посвідчення: як видають і з якими змінами?

Після закінчення навчання в автошколі, на майбутніх водіїв чекає іспит у сервісному центрі МВС. До слова, теорію можна здавати безліч разів, але з проміжком у 5 днів. Практичне завдання, тобто водіння, дозволяють здавати з трьох спроб. Не здав - відправляють на повторне навчання. 

У регіональному центрі МВС кажуть, що процедура отримання прав спростилась і стала більш зручною. На місці фотографують і відразу можна проплатити за посвідчення. Вартість послуги - 269 гривень. 

Як розповів заступник начальника регіонального сервісного центру МВС у Хмельницькій області Віталій Ковальчук, після закінчення навчання в автошколі, водіям зараз видають посвідчення терміном на два роки. Коли термін спливає, посвідчення водія замінюється без складання іспиту. Щоправда, лише в тому випадку, якщо водій не має “адмінок” і серйозних порушень. Що ж змінилось у посвідченнях?

Окрім терміну дії,  в посвідченнях водія ставлять нову відмітку 78.

“У посвідченні водія тепер є відмітка про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач. Вона зазначається у графі 12 документу у вигляді коду «78». За її наявності водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за відсутності – з будь-якою”, - зазначили у сервісному центрі. 

Восени минулого року зміни торкнулись і навчальної програми, яку вирішили оновити. Зокрема, встановили мінімальну кількість навчальних годин для підготовки водіїв, при цьому навчальні заклади не обмежені у можливості введення у свої програми додаткових годин для підготовки.  До прикладу, на категорію "В" виділили 63 години теорії замість 100, а години практики збільшили до 40.

Змінили і порядок підготовки водії в автошколах. Тобто спочатку майбутнім кермувальникам треба пройти повний курс теорії, успішно скласти в автошколі відповідний іспит, лише тоді  їх допустять до навчання з практичних занять.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up