Слони та дельфіни: у Хмельницькому з’явилися зелені фігури за 150 тисяч

Слони та дельфіни: у Хмельницькому з’явилися зелені фігури за 150 тисяч
  • Вічнозелені звірі та геометричні фігури відсьогодні прикрашають центр міста та парк імені Чекмана.
  • На майдані Незалежності висадили трьох слонів. Ще 6 геометричних фігур з’явилися в сквері імені Шевченка.
  • Хмельничани вже фотографуються біля фігур та роблять знімки самих тваринок.

По майдану Незалежності відтепер «ходять» слони. Дві метрові та одну півметрову фігурки сьогодні, 26 червня, висадили неподалік від сакур. Ще 6 геометричних фігур з’явилися в сквері імені Шевченка. Це 2 квадрати та 4 кулі. Ці топіарії – довгорічні та вічнозелені.

- З зеленого господарства заплатили 42 тисячі 400 гривень за фігури слонів, - розповів vsim.ua директор управління по зеленому будівництву та благоустрою міста Микола Дроздов. - Ці хвойні купували їх за кілька кілометрів від Львова. Ми їздили туди й вибирали. Вирішили посадити три слони на площі. А за кошти підприємців, які розмістилися в сквері імені Шевченка, в кишенях перед кінотеатром посадили по кубові та дві кулі по боках. А в парку імені Чекмана мають бути ще інші тварини. Там вже різні, навіть дельфіни.

Відео дня

Кожна фігурка має корені. Їх закопали в землю. Тож топіарії будуть постійно рости. В двох слонів ще не зовсім «виросли» хоботи та вуха. Видно дроти. В управлінні по зеленому будівництву кажуть, що фігурки повністю сформуються лише через рік. Надалі ж топіарії мають щороку підстригати, аби вони зберігали форму. Кажуть, фігурки будуть зеленими навіть під снігом.

На сторінці міськради у Фейсбук зазначено, що в парку імені Чекмана висадять ще 14 фігурок. На них витратили 110 тисяч гривень.

Дана ідея належить депутату від партії «Свобода» Анастасії Яровій. Вона подавала її як громадський проект до бюджету участі міста. Щоправда, бюджет проекту був удвічі менший. Але тоді проект набрав лише 39 голосів. Тим не менш у мерії вирішили втілити його в життя.

Хмельничани, що проходять повз майдан, зупиняються біля фігурок та роблять знімки на телефони та фотоапарати.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Леся Пелко

    Яке гарне місто, треба поїхати подивитись. Підкажіть як краще добратись?

    Тарас Лемик reply Леся Пелко

    Сідаєте в машину, берете карту і їдете

    Леся Пелко reply Тарас Лемик

    ))) Машина є, а карта якою я завжди користувалась  МAP-Spice, не оновлюється тому і питаюсь

    Тарас Лемик reply Леся Пелко

    Я тоже нею користуюсь дуже зручна, в мене оновлюється. Може ти не через то оновлюєш?

    Леся Пелко reply Тарас Лемик

    Я різне пробувала не йшло, а в тебе через який браузер оновлюється

    Тарас Лемик reply Леся Пелко

    Через браузер FreeU, який обходить всі блокування і простий в становленні

    Леся Пелко reply Тарас Лемик

    А смартфон підходить?

    Тарас Лемик reply Леся Пелко

    Так, на офіційному сайті https://freeu.online є різні версії

    Pan Włodek reply Тарас Лемик

    Які винахідливі спамери.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up